ELTA

LRT programų eteryje – daugiau Lietuvos kūrėjų muzikos

2020-03-19
08:40
Pranešimas žiniasklaidai
2020 m. kovo 19 d.

Visuomeninis transliuotojas LRT, palaikydamas Lietuvos muzikos kūrėjus ir atlikėjus, nuo šios savaitės transliuos daugiau tiek populiariosios, tiek klasikinės lietuviškos muzikos. Tai sudarys galimybę kūrėjams ir atlikėjams gauti didesnes išmokas už autorių ir gretutines teises.

„Dėl karantino atšaukus visus koncertus ir renginius, Lietuvos muzikantams dabar sudėtingas metas. Koncertai daugeliui jų yra svarbiausias pragyvenimo šaltinis. Visos LRT programos ir iki šiol daug dėmesio skyrė Lietuvos muzikai. Tačiau, reaguodami į situaciją, nuo šios savaitės pagausinome Lietuvos autorių ir atlikėjų muzikos LRT RADIJO ir LRT OPUS programų eteryje. LRT PLIUS taip pat bus rodoma daugiau Lietuvos atlikėjų koncertų nei iki šiol. Tokiu būdu suteiksime ir Lietuvos žmonėms, kurie dėl karantino nebegali lankytis koncertų salėse, galimybę iš namų pamatyti žinomų atlikėjų pasirodymų, spektaklių ir koncertų“, – sako LRT populiariosios muzikos vyr. redaktorius Ramūnas Zilnys.

LRT PLIUS žiūrovai išvys „Daddy Was A Milkman“, Beissoul ir Einiaus, Lilo ir Innomine pasirodymus, taip pat – Alinos Orlovos, Jurgos, „G&G Sindikato“, „Freaks on Floor“, Merūno Vitulskio, Kosto Smorigino, Ievos Narkutės, Jazzu, Monique, „Golden Parazyth“, Vaido Baumilos ir kt. atlikėjų koncertus, kuriuos yra nufilmavusi LRT.

Kadangi karantino laikotarpiu Lietuvoje nėra galimybės lankytis klubuose, LRT OPUS eteryje skambės taip pat daugiau Lietuvos didžėjų parinktos muzikos. Šią savaitę vakarais LRT OPUS klausytojai girdės WOLG, Monika Seta, Jaroškos ir Koneliūno parengtus įrašus, taip pat trumpus pokalbius su jais telefonu.

Radijo programa LRT KLASIKA šią savaitę yra skyrusi senajai muzikai, tačiau artimiausioje ateityje jos eteryje taip pat girdėsime ir Lietuvos kūrėjų bei atlikėjų kūrinius. 
LRT PLIUS artimiausiu metu rodomi koncertai
Kovo 21 d., šeštadienis  
23.10 val. grupės „Merope“ performansas „Naktės“ su choru „Jauna muzika“.
Kovo 22 d., sekmadienis
21:55 val. festivalis „Gaida 2019“: Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, R. Lipinaitytė (smuikas), I. Baikštytė (fortepijonas), T. Tagaq (vokalas). Dirigentai M. Pitrėnas ir Ch. Dunkan (Kanada).
Kovo 26 d., ketvirtadienis
23.20 val. „Daddy Was A Milkman“ pasirodymas 2019 m. „Sostinės dienose“.
Kovo 27 d., penktadienis
23.35 val. grupės „Freaks on Floor“ „Roko Mišios“ festivalyje „Midsummer Vilnius 2018“.
Kovo 28 d., šeštadienis
23.00 val. Kosto Smorigino autorinis dainų vakaras. 
Kovo 29 d., sekmadienis
21.55 val. Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro 30-ojo jubiliejaus koncertas. Dalyvauja: D. Kuznecovaitė (smuikas), D. Geringas (violončelė), operos solistai A. Grigorian, V. Juozapaitis, T. Girinininkas, E. Montvidas, I. Milkevičiūtė, V. Prudnikovas. Dainuoja Kauno valstybinis choras, groja Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras. Dirigentas – G. Rinkevičius.



Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
S. Konarskio g. 49
LT-03123 Vilnius
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt
Atsisiųsti
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis