ELTA

SANTALKA LIETUVAI KRIZĖS METU (III)

2020-03-26
08:08
                     SUTIKIME GRĮŽTANČIUS TĖVYNAINIUS ŽMONIŠKAI

                     Koronaviruso (COVID-19) krizė paskatino seniai lauktą tėvynainių grįžimą į namus. LIETUVA YRA ČIA! Nes tik Lietuvoje gali jaustis visaverčiu piliečiu savo protėvių žemėje.

                     Dabartiniai srautai sukuria iššūkius didžiųjų miestų savivaldybėms, tačiau tai tik pradžia.

                     Kartų solidarumo sąjunga - SANTALKA LIETUVAI ir visuomeninis judėjimas LIETUVA YRA ČIA inicijuoja sprendimus, savivaldybių vadovams ieškant išeičių.

                     Siūlome:
a)   mažinti įtampą didiesiems miestams -- Klaipėdai, Vilniui, Kaunui -- paskirstant atvykstančių-karantinuojamų žmonių srautus, išnaudojant rajonuose esamą infrastruktūrą tinkamą apgyvendinimui;
b)   panaudoti uždaromas rajonines mokyklas (vidurines, žemės ūkio, technikos ir kt.), vaikų globos namus, kurie yra moderniai renovuoti;
c)    „Ekonominių ir finansinių priemonių plano dėl Covid-19“ lėšas skirti rajoninėms savivaldybėms, kad jos galėtų operatyviai įsigyti produktus ir paslaugas iš vietinių verslų ir ūkių.

                     Tokių sprendimų taktika leistų kurti naują Lietuvos ūkio stabilumo strategiją, kai tolygi teritorinė plėtra užtikrina visos VALSTYBĖS saugumą ir gyvybingumą (ypač efektyvią ekstremaliomis sąlygomis):

a)     karantinuojami žmonės gautų produktus ir paslaugas iš rajonų smulkių ir vidutinių verslo įmonių, šeimos ūkių, naudojant trumpąsias grandines, vystant socialinį verslą;
b)     paslaugų gavėjai turėtų progą patys įsitikinti gyvenimo regionuose privalumais ir prisidėti prie  jų gyvybingumo;
c)     būtų išvengta didžiulės neteisybės ir žalingų pasekmių Lietuvos ekonomikai, apribojus galimybes stambiajam kapitalui įtakoti „Ekonominių ir finansinių priemonių plano dėl Covid-19“ lėšų paskirstymą ir iš to pelnytis.

                     Kreipiamės į visų rajonų savivaldybes ir tikimės vietos bendruomenių solidarumo ir supratimo Lietuvai sunkiu metu, sutinkant ir apgyvendinant grįžtančius tėvynainius.




                     Dr. Arvydas Juozaitis,
                     Kartų solidarumo sąjunga - SANTALKA LIETUVAI
                     ir visuomeninio judėjimo LIETUVA YRA ČIA vardu.
                     

 
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis