ELTA

Seimo nario Algio Strelčiūno pranešimas: parlamentaras siūlo atidėti nekilnojamojo turto mokestį iki kitų metų sausio 1 d.

2020-03-31
10:22
Strelčiūnas
Seimo narys Algis Strelčiūnas teikia pasiūlymą Vyriausybei koreguoti Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pakeitimą, dėl kurio keitėsi neapmokestinamoji nekilnojamojo turto vertė ir tarifas. Fiziniams asmenims nuosavybės teise priklausančio ar jų įsigyjamo nekilnojamojo turto neapmokestinamoji vertė sumažinta iki 150 000 Eur, kai anksčiau buvo 220 000 Eur. 
„Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2020 m. kovo 14 d. nutarimu Nr. 207 „Dėl karantino Lietuvos Respublikos teritorijoje paskelbimo“ buvo paskelbtas trečias (visiškos parengties) civilinės saugos sistemos parengties lygis ir karantinas visoje Lietuvos Respublikos teritorijoje. Paskelbus karantiną buvo uždrausta prekyba ne maisto prekių parduotuvėse ir draudžiama teikti daugelį kitų paslaugų. Dėl susiklosčiusios situacijos daug žmonių buvo priversti išeiti nemokamų atostogų, dirbti ne visa apimtimi, negalėjo vykdyti individualios veikos ir todėl neteko savo įprastų pajamų“, – teigė A. Strelčiūnas.
Atsižvelgus į susiklosčiusią ekonominę situaciją, Seimo narys siūlo šio Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo pakeitimo įsigaliojimą nukelti iki 2021 m. sausio 1 dienos, kad būtų sumažinta mokestinė našta gyventojams.
Daugiau informacijos:
Seimo narys Algis Strelčiūnas
Tel. (8 5) 239 6608
El. p. Algis.Strelciunas@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis