UAB "AD VERUM" (PS)

Kas būtų, jei medikai savaitę vėluotų Jums nustatyti diagnozę ir pradėti gydymą? Klausiame Seimo narių.

2020-04-07
08:22
Seimui pateikta Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisa, kuri sudarytų teisinį pagrindą gydytojams, slaugytojams, kitiems sveikatos priežiūros specialistams ir darbuotojams, dirbantiems tiesiogiai su COVID-19 infekcija, mokėti priedus, siekiančius 60–100 proc. mėnesinės algos.
Lietuvos gydytojų sąjungai pateikus siūlymą padidinti visų sveikatos priežiūros specialistų darbo užmokestį ne kaip planuota antroje metų pusėje, bet jau nuo balandžio 1 d., Vyriausybė sprendimus priėmė per pusdienį – atlyginimai augs vidutiniškai 18 proc. Tačiau Seimas pademonstravo visišką abejingumą infekcijos židiniuose dirbančių medikų situacijai ir vietoj konstruktyvaus problemos sprendimo savo laiką ir jėgas skyrė konkurencijai, kuris parlamentaras garsiau ir skambiau pasakys, kaip myli medikus.
Seimo nariai Asta Kubilienė ir Darius Kaminskas pakartotinai teikia Žmonių užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo Nr. I-1553 32 straipsnio pakeitimo ir Įstatymo papildymo 32(1) straipsniu įstatymo projektą Nr. XIIIP-4686, kuris numato realų darbo sudėtingumo ir rizikingumo finansinį įvertinimą.
Pagal Lietuvos gydytojų sąjungos pasirašytos Nacionalinės sveikatos sistemos šakos kolektyvinės sutarties nuostatas ir Seimo narių siūlomą įstatymo pataisą, numatančią galimybę skirti 60–100 proc. priedą nuo mėnesinės algos (t. y. tiek nuo kintamosios, tiek pastoviosios dalies), sveikatos priežiūros paslaugas ypač pavojingomis užkrečiamosiomis ligomis sergantiems pacientams teikiantys  gydytojai gaus priedus, kurie negalės būti mažesni nei 832,5 euro, neatskaičius mokesčių, arba apie ne mažiau nei 560 eurų į rankas, slaugytojos atitinkamai – 499,5 euro neatskaičius mokesčių, arba ne mažiau kaip 370 eurų į rankas.
Lietuvos gydytojų sąjunga gydytojų ir kitų sveikatos priežiūros specialistų bendruomenės vardu ragina parlamentarus nustoti varžytis žodžiu, kas labiau vertina medikų darbą, o sekti Vyriausybės pavyzdžiu ir įrodyti rūpestį priimtais sprendimais.
Kontaktai žiniasklaidai:
Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas
Liutauras Labanauskas
868726242
LGS sekretoriatas
info@lgs.lt
8 5 2731400
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis