ELTA

Kaimo reikalų komiteto pranešimas: „Vienas iš valstybės teritorijos naudojimo funkcinių prioritetų turi būti tvaraus žemės ūkio plėtra“

2020-04-09
07:42
2020 m. balandžio 9 d. pranešimas žiniasklaidai


Nuotoliniu būdu posėdžiavęs Kaimo reikalų komitetas pritarė Vyriausybės pateiktam Seimo nutarimo „Dėl Lietuvos Respublikos teritorijos bendrojo plano valstybės teritorijos erdvinio vystymo krypčių ir teritorijos naudojimo funkcinių prioritetų patvirtinimo“ projektui Nr. XIIIP-4277. Komitetas taip pat išnagrinėjo ir pritarė Lietuvos miško ir žemės savininkų asociacijos pateiktiems pasiūlymams šiam projektui.
Lietuvos teritorijos bendrojo plano vizijai 2050 metams įgyvendinti siūlomos preliminarios sprendinių įgyvendinimo priemonės. Įgyvendinant šį projektą prireiks didesnio valstybės, savivaldybės institucijų, verslo ir visuomenės įsitraukimo ir bendradarbiavimo. Būtina orientuotis į šalies identiteto, ekonomikos ir nacionalinio saugumo stiprinimą, regionų partnerysčių skatinimą, klimato kaitos švelninimą ir prisitaikymą prie jos.
Komiteto pirmininkas Andriejus Stančikas ir posėdyje dalyvavę komiteto nariai, svarstydami šį projektą kartu su Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijų atstovais bei socialiniais partneriais, pabrėžė, kad šio itin svarbaus dokumento įgyvendinimas turėtų prisidėti prie tvaraus žemės ūkio plėtros tiek žemės derlumu pasižyminčiose teritorijose, tiek ir mažiau palankiose ūkininkauti vietovėse, o taip pat gyvybingo kaimo išsaugojimo.

Parengė
Kaimo reikalų komiteto biuro vedėjas Romaldas Abugelis
Tel. (8 5) 239 6764, el. p. romaldas.abugelis@lrs.lt  
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis