ELTA

Pragiedruliuose“ apdovanoti 9 LRT projektai

2020-04-17
15:55
Apdovanojimai
Pragiedruliai
Lietuvos radijo ir televizijos komisijos aštuonioliktą kartą surengtame konkurse „Pragiedruliai“ geriausių vertinimų vėl sulaukė LRT radijo ir televizijos programose rodomos laidos ir projektai. Konkursui buvo pateiktos radijo, televizijos ir interneto laidos, sukurtos ir pirmą kartą transliuotos 2019 metais – iš viso 135 laidos.
„Kaip niekad daug „Pragiedrulių“ apdovanojimų šiemet keliauja į LRT kūrėjų rankas, kai kurie iš jų apdovanojimus atsiims nebe pirmą kartą. Džiaugiamės, kad LRT transliuojamas laidas ir LRT kūrėjų profesionalų darbą bei atsidavimą profesijai, vertina ir pačių kūrėjų, profesionalų bendruomenė. O mums, visuomeniniam transliuotojui, tai kartu yra ir paskata toliau laikytis pasirinktos krypties – kurti klausytojams ir žiūrovams kokybišką, aktualų turinį, pirmenybę teikiant autorinėms Lietuvos kūrėjų laidoms ir projektams“, – sako LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.
108 laidų kūrėjai varžėsi 10 televizijos laidų nominacijose, 7 iš jas laimėjo LRT:
Geriausia televizijos kultūros laida. „Sujungęs amžius“. Autorė – Edita Mildažytė. LRT TELEVIZIJA
Geriausia televizijos pokalbių laida. „Skambantys pasauliai su Nomeda Kazlaus“ – laida, kurioje buvo kalbinama operos žvaigždė Placido Domingo. Autorė – Nomeda Kazlaus. LRT PLIUS
Geriausia televizijos pažintinė laida. „Daiktų istorijos“. Autoriai: Saulius Pilinkus, Edita Mildažytė. LRT TELEVIZIJA
Pilietiškiausia televizijos laida. „Ypatingas būrys“, laida – „Algimanto drama“. Autoriai: Edmundas Jakilaitis, Milda Vilikanskytė, Andrius Lygnugaris, Iveta Baltrušaitytė, Gediminas Orentas, Vaidas Ažubalis, Žilvinas Ruminas (UAB ,,Media-3“). LRT TELEVIZIJA
Geriausia istorinės atminties televizijos laida. „Meilė Tėvynės nemari. Juozas Naujalis“. Autorė – Zita Kelmickaitė. LRT TELEVIZIJA
Geriausia televizijos dvasinio tobulėjimo laida. „Vienuolynų kelias Lietuvoje“ – laida, kurioje buvo pasakojama apie kunigą Hermaną Šulcą. Autorius – Dalius Vaclovas Ramanauskas. LRT TELEVIZIJA
Kūrybiškiausia televizijos laida. gruodžio 25 d. transliuota laida „Teatras“. Autorė Margarita Alper. LRT PLIUS

Dviejose radijo laidų kategorijose – geriausia LRT RADIJO laida ir Geriausia regiono, miesto radijo laida –varžėsi 27 laidos ir projektai. Geriausia LRT RADJO laida pripažinta „Lietuvos grožybės“ iš radijo ciklo „Radijo dokumentika“. Autorė – Vaida Pilibaitytė.

Specialusis prizas, konkurso „Pragiedruliai“ LRT pirmininko Manto Martišiaus specialusis diplomas skiriamas LRT TELEVIZIJOS laidai ,,Dviračio žinios“ – už drąsų, kokybišką, kandų humorą.

Konkursui pateiktas laidas komisijos nariai vertino pagal jų aktualumą, išliekamąją ir meninę vertę, originalumą, poveikį ugdant kultūrines, bendražmogiškąsias, pilietines ir estetines vertybes bei darbo profesionalumą ir kūrybiškumą.

Vertinimo komisiją, kurios pirmininku paskirtas Lietuvos radijo ir televizijos komisijos narys, Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS) Kauno apskrities skyriaus vadovas, žurnalistas Vidas Mačiulis, sudarė LRTK nariai: LRTK pirmininko pavaduotojas, ryšių su visuomene specialistas Ričardas Slapšys; poetas, vertėjas Antanas Jonynas; poetė Dalia Teišerskytė; teatro ir kino aktorius, režisierius Algis Matulionis; politologas, VU TSPMI dėstytojas Laurynas Jonavičius; žurnalistė Liudvika Pociūnienė; žurnalistas, LŽS pirmininkas Dainius Radzevičius; politologas Vincentas Vobolevičius.

Kaip skelbia konkurso organizatoriai, geriausių laidų autoriai ir nominantai turėjo būti pagerbti iškilmingos ceremonijos Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje metu. Dėl COVID-19 pandemijos ir karantino atšaukus ceremoniją, diplomai nugalėtojus ir nominantus pasieks nuotoliniu būdu.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija yra nepriklausoma Seimui atskaitinga institucija, kuri reguliuoja ir prižiūri Lietuvos teritorijoje veikiančių radijo ir televizijos programų transliuotojų ir retransliuotojų veiką.

Jovita Bazevičiūtė
Atstovė ryšiams su visuomene
Mob. 8 610 39 805
jovita.bazeviciute@lrt.lt 
www.lrt.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis