ELTA

Seime užregistruotas Taivaną palaikančios rezoliucijos projektas

2020-04-29
13:35
Seimas
Adom4nas
Rezoliucija
Taivanas

Antradienio (balandžio 28 d.) vakare Seime parlamentaro dr. Manto Adomėno iniciatyva įregistruotas rezoliucijos „Dėl paramos Taivanui“ projektas. Rezoliuciją pasirašė 53 Seimo nariai.
Rezoliucijoje pažymima, kad Taivanas, de facto nepriklausoma 23 milijonų žmonių demokratinė valstybė, būdamas pavyzdys kovoje su koronaviruso protrūkiu, dėl Kinijos Liaudies Respublikos spaudimo negali dalyvauti ne tik Pasaulio sveikatos organizacijos veikloje (kurioje iki 2016 m. dalyvavo stebėtojo teisėmis), bet praktiškai visose tarptautinėse organizacijose. Seimo vardu taip pat keliamas susirūpinimas, jog vengimas suteikti Taivanui diplomatinį pripažinimą reiškia, kad santykiuose su Kinija visa Europos Sąjunga pasiduoda politinei bei ekonominei prievartai ir susitaiko su mažesniojo partnerio vaidmenimi.
 Rezoliucijoje taip pat prisimenama, kad Taivanas Šaltojo karo metu nepripažino Baltijos šalių okupacijos, o dabar teikia Lietuvai humanitarinę pagalbą. 
Rezoliucijoje Seimo vardu kreipiamasi į Prezidentą ir Vyriausybę, raginant palaikyti Taivano dalyvavimą tarptautinėse organizacijose, Pasaulio sveikatos organizacijoje, imtis veiksmų aukščiausiu politiniu lygmeniu siekiant užtikrinti Taivano dalyvavimą JTO ir JTO pavaldžiose organizacijose. Taip pat kviečiama palaikyti ir gilinti politinius, kultūrinius, ekonominius ir mokslo santykius su Taivanu, inicijuoti ekonominės atstovybės Taivane atidarymą.


Daugiau informacijos
dr. Mantas Adomėnas
Tel. 869842189, el. p. mantas.adomenas@lrs.lt
-----

Pagarbiai
dr. Mantas Adomėnas
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis