ELTA

Prezidentas su Seimo frakcijų lyderiais aptarė laikino gyventojų pajamų mokesčių mažinimo iniciatyvą

2020-05-11
15:56
2020-05-11
Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį per pokalbius su Seimo valdančiosios daugumos ir opozicijos frakcijų vadovais aptarė būtinybę plėsti šalies ekonomikos skatinimo priemonių paketą. Pokalbių metu buvo aptartas siūlymas laikinai sumažinti Gyventojų pajamų mokestį (GPM) darbo santykiams. Ši iniciatyva papildytų jau patvirtintas ekonomikos skatinimo priemones.
Prezidento teigimu, laikinas GPM sumažinimas yra socialiai teisinga, paprastai administruojama ir iš karto žmones pasieksianti ekonomikos skatinimo priemonė. Paramą tokioms anticiklinėms ekonomikos skatinimo priemonėms jau išsakė ir Nobelio ekonomikos premijos laureatas Robertas Shilleris bei Lietuvos ekonomistai, taip pat kai kurios verslo asociacijos ir profesinės darbuotojų sąjungos.
„Kovojant su dabartiniais ekonominiais sunkumais itin svarbus teigiamų visuomenės bei verslo įmonių lūkesčių skatinimas. Laikinas GPM mažinimas naudą leistų pajusti ne tik dirbantiesiems, bet ir didintų Lietuvos įmonių konkurencingumą. Teigiamas GPM sumažinimo efektas pasijustų iš karto po to, kai būtų priimti atitinkami įstatymų pakeitimai“, – sakė šalies vadovas.
Konferencinių skambučių metu Prezidentas bendravo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos lyderiu Ramūnu Karbauskiu, Lietuvos socialdemokratų darbo frakcijos seniūnu Rimantu Sinkevičiumi, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos lydere Vanda Kravčionok, Liberalų sąjūdžio lydere Viktorija Čmilyte-Nielsen, Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu, Socialdemokratų frakcijos seniūne Rasa Budbergyte ir Mišrios Seimo narių grupės frakcijos seniūnu Andriumi Mazuroniu.
Prezidento komunikacijos grupė
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis