ELTA

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija vakar posėdyje nusprendė

2020-05-21
16:40
2020-05-21

- Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos narys J. Voitechovičius įstatymo nepažeidė

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos narys Jaroslavas Voitechovičius nepažeidė iki 2019-12-31 galiojusio Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimų laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus.

Tyrimas atliktas suabejojus, ar Šalčininkų rajono savivaldybės tarybos Etikos komisijos atliktame tyrime buvo tinkamai taikytos VPIDVTĮ nuostatos. Tirta, ar J. Voitechovičius turėjo deklaruoti ryšį su UAB „Jaraks“.

Tiriant nepasitvirtino, kad J. Voitechovičius ar jo sutuoktinė yra UAB „Jaraks“ akcininkai ar darbuotojai, negauta jokių duomenų, kad valstybės politikas būtų dalyvavęs rengiant, svarstant ar priimant sprendimus dėl šios bendrovės. Atsižvelgiat į tai, VTEK pažeidimo dėl privačių interesų deklaravimo nekonstatavo.


- Buvusi Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai” direktorė L. Krauzienė pažeidė įstatymą, dėl dalies aplinkybių pažeidimas nenustatytas

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad, eidama biudžetinės įstaigos Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai” direktorės pareigas, Laimutė Krauzienė pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti bei laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus (3 straipsnio 1 dalies 2 punktas, 11 straipsnio 1 ir 2 dalys, 6 straipsnio 1 dalies 4 punktas).

Nustatyta, kad L. Krauzienė 2017 ir 2019 m. nenusišalino ir sprendė tiesiogiai su sporto klubu „Forsarus“ susijusius klausimus – pasirašė su juo dvi paslaugų teikimo sutartis – nors yra šio klubo steigėja ir narė. Taip pat tiriant paaiškėjo, kad, vadovaudama „Baltų ainiams“, L. Krauzienė nustatyta tvarka ir terminais nenurodė duomenų apie šią narystę savo privačių interesų deklaracijoje.

Tyrimo metu VTEK nenustatė, kad ji būtų ėjusi klubo „Forsarus“ prezidentės pareigas, todėl deklaruoti šios aplinkybės jai pareiga nekilo. Taigi šioje dalyje VTEK nustatė, kad VPIDVTĮ nuostatos nepažeistos.




- Tirti Kėdainių rajono savivaldybės tarybos narės V. Baltraitienės elgesį

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl Kėdainių rajono savivaldybės tarybos narės Virginijos Baltraitienės elgesio. Bus aiškinamasi, ar valstybės politikė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti.

Tyrimas pradėtas gauto pranešimo ir papildomos medžiagos pagrindu. Bus aiškinamasi, ar šių metų kovą ir balandį V. Baltraitienė nusišalino savivaldybės tarybos Etikos komisijoje sprendžiant klausimus dėl jos atžvilgiu atliekamų tyrimų eigos.

Tyrimo pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo. Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą.


VTEK informacija
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis