ELTA

Seimo narys K. Masiulis ragina nebekelti darbo vietų iš regionų į sostinę

2020-06-08
09:37
Pranešimas žiniasklaidai
2020 m. birželio 8 d.
Lietuvos Respublikos Statistikos departamentui paskelbus, kad 2019 m. regionuose buvo panaikinta 5,7 tūkst. darbo vietų, finansuojamų iš biudžetų, o Vilniaus apskrityje įkurta per 3,4 tūkst. naujų, Seimo narys Kęstutis Masiulis ragina Vyriausybę keisti darbo vietų politiką.
„Nuo 2016 m. ne Vilniuje valstybės finansuojamų darbo vietų buvo panaikinta apie 15 tūkst. Tai labai didelis smūgis regionams, kur darbo rasti sunkiau ir atlyginimai mažesni. Gal tos darbo vietos nereikalingos? Reikalingos, jos buvo perkeltos į Vilnių. Tokia valstybės politika yra neišmintinga ir skatina gyventojus migruoti į sostinę. Tą parodo ir skaičiai. Vien pernai Vilniuje gyventojų daugėjo 10 tūkst., kai daugumoje mažesnių miestelių matėme tik gilėjančias demografines problemas“, – kalbėjo parlamentaras.
Viso valstybės finansuojamų darbo vietų Lietuvoje 2019 m. buvo per 308 tūkst., daugiausiai Vilniaus apskrityje 123 tūkst.
„Galėtume pasimokyti iš kitų šalių, pirmiausia, Danijos, kur valstybė kryptingai iškelia valstybės finansuojamas darbo vietas į mažesnius miestus tam, kad paskatintų vietos ekonomiką. Gerai, kad Vyriausybė centralizuoja ir optimizuoja buhalteriją, personalo valdymą, kitus ūkio reikalus, bet kodėl darbo vietos būtinai keliamos į Vilnių? Buhalterių galima rasti ir Šiauliuose, ir net Kelmėje. Karantinas ir darbas iš namų tik dar kart patvirtino, kad daug darbų galima padaryti iš nutolusių darbo vietų, nebūtina fiziškai būti sostinėje“, – teigia K. Masiulis.
Kontaktams:
Seimo narys Kęstutis Masiulis
Tel. (8-5) 239 6636, mob. tel. +370 698 42190
El. paštas: kestutis.masiulis@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis