ELTA

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos nario Eugenijaus Gentvilo pranešimas

2020-06-11
16:07
Seimas
Gentvilas
„Susisiekimo ministras atleidžia pavaldinius nesančio įstatymo pagrindu“
Skandalų žmogumi pramintas susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius nežada sustoti. Naujas ministro skandalas – Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas atleidžiamas neegzistuojančio įstatymo pagrindu. Panašu, kad jokių politikos ir etikos taisyklių nesilaikantį „ministrą-skandalistą“ bus galima sustabdyti vieninteliu būdu – apskundžiant neteisėtus sprendimus ir išsiieškant patirtų nuostolių kompensavimą asmeniškai iš p. Narkevičiaus, mano Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Eugenijus Gentvilas.
„Iki kadencijos pabaigos likus mažiau nei pusmečiui, visas įmanomas politikų ir etikos kodeksų taisykles pamynęs susisiekimo ministras J. Narkevičius galutinai nusprendė, kad bent jau jam – jūra iki kelių. Kaip kitaip būtų galima vertinti faktą, kad ministras birželio 1 d. oficialiai praneša Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovui apie rugsėjo 1 d. įvyksiantį jo atleidimą iš pareigų, dėl neva vykdomos įmonės reorganizacijos, nors įstatymas, kurio pagrindu tai daroma, yra negaliojantis, nes nepasirašytas. Dar daugiau, šiandien, birželio 11 d., Prezidentas vetavo šį įstatymą, t. y. šiuo metu įstatymo, pagal kurį ministras atleidžia įmonių vadovus, tiesiog nėra. Ministras taip skubėjo pašalinti jam netinkamą vadovą, kad nebeišlaukė net formalaus įstatymo įsigaliojimo“, – pastebi Seimo Ekonomikos komiteto narys liberalas E. Gentvilas.
Parlamentaras atkreipia dėmesį, kad nuolat iš įvairiausių skandalų neišlipantis Lenkų rinkimų akcijos deleguotas susisiekimo ministras šiuo metu yra savotiškai nepažeidžiamas, todėl lošia va bank – jo galimą atleidimą blokuoja valdančioji dauguma, o Prezidento raginimus atsistatydinti ar tarnybinės etikos pažeidimus J. Narkevičius kolekcionuoja kaip pašto ženklus. Atminčiai. 
„Ko gero yra tik vienas dalykas, kuris galėtų pristabdytų ribų visiškai nebejaučiantį teisinį beraštį ministrą: milžiniška bauda. Reputacijai padaryta žalą ir patirtus realius nuostolius būtų galima išieškoti iš neteisėtą įsakymą pasirašiusio pareigūno. Šiuo atveju įstatymų nepaisymas yra akivaizdus, tereikia nustatyti tik žalos dydį“, – pastebi parlamentaras E. Gentvilas.
Daugiau informacijos:
Eugenijus Gentvilas
Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys
Ekonomikos komiteto narys
Mob. 8 698 42 794
El. p. eugenijus.gentvilas@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis