ELTA

Seimas pritarė siūlymui pradėti Šiaulių universiteto reorganizavimą prijungiant jį prie Vilniaus universiteto

2020-06-25
12:50
Seimas
Universitetas
Prijungimas
Seimas, 86 parlamentarams balsavus už, vienam – prieš ir 6 susilaikius, pritarė nutarimui, kuriuo nuo liepos 1 d. Šiaulių universitetas reorganizuojamas prijungimo prie Vilniaus universiteto būdu.
Nutarimu Nr. XIIIP-4982(2) patvirtintas Šiaulių universiteto reorganizavimo prijungimo prie Vilniaus universiteto būdu sąlygų aprašas; pritarta Šiaulių universiteto reorganizavimo prijungimo prie Vilniaus universiteto būdu planui.
Seimo Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos pirmininkas Arūnas Gumuliauskas prisipažino iš pradžių labai skeptiškai vertinęs šį projektą, tačiau dabar kvietė pritarti nutarimui: „Aš kaip tik galvojau, kad būtų galima pasirinkti kitokį kelią, tačiau per tą laiką, kol vyko derybos, iš tikrųjų Šiaulių universitetas tik silpnėjo. Ir šiandien balsuoti prieš šitą projektą, vadinasi, visiškai sunaikinti Šiaulių universitetą. Aš matau čia bent kokią nors galimybę išgyventi ir atsigauti perspektyvoje.“
Nutarimu įtvirtinta, kad reorganizuojamo Šiaulių universiteto rektorius užtikrina, kad visi veiksmai, susiję su Šiaulių universiteto išregistravimu iš Juridinių asmenų registro, bus atlikti iki 2020 m. gruodžio 31 d.
Vyriausybei, rengiant valstybės ir savivaldybių biudžetų 2021–2025 metų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymų projektus ir skirstant Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšas, siūloma jas skirti atsižvelgiant į Šiaulių universiteto reorganizavimo prijungimo prie Vilniaus universiteto būdu plane numatytą finansavimo poreikį ir valstybės finansines galimybes.
Nustatyta, kad nuo 2021 m. sausio 1 d. galios netektų Seimo 2010 m. gruodžio 21 d. nutarimas Nr. XI-1241 „Dėl Šiaulių universiteto statuto patvirtinimo“ (su visais pakeitimais ir papildymais).
Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, šiais metais Vyriausybė Šiaulių universitetui numatė skirti 300 tūkst. eurų iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos asignavimų dėstytojų atlyginimams didinti, 4 mln. 750 tūkst. eurų Europos Sąjungos fondo paramos lėšų studijų kokybei gerinti ir Pedagogų rengimo centro studijų infrastruktūrai atnaujinti.
Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausioji specialistė
Saulė Eglė Trembo
Tel. (8 5) 239 6203, el. p. egle.trembo@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis