ELTA

LSDDP tarybos posėdžiu prasideda rinkiminė kampanija. Linas Linkevičius su “socialdarbiečiais” dalyvaus rinkimuose į Seimą vienmandatėje rinkimų apygardoje

2020-06-27
12:39
LSDDP
Taryba
Posėdis
Birželio 27 d. į posėdį susirinkusi Lietuvos socialdemokratų darbo partijos Taryba sprendė su artėjančiais rinkimais į Seimą susijusius klausimus. Aktyviai ruošiamasi spalį vyksiantiems Parlamento rinkimams, kur „socialdarbiečiai“ kaip partija dalyvaus pirmą kartą. Taryboje į partijos bičiulius kreipęsis LSDDP pirmininkas, Seimo pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas skelbė, jog šiuo Tarybos posėdžiu prasideda rinkiminė partijos kampanija.
G.Kirkilo nuomone, lengvų rinkimų nebūna. „Aš asmeniškai tikiu, jog mes, Socialdemokratų darbo partija, esame pajėgūs įveikti reikiamą barjerą, laimėti vienmandates ir turėti frakciją Seime, kuri dalyvaus valdančiosios koalicijos sudaryme. Nors tai padaryti nebus lengva.
Kad taip atsitiktų, reikia veikti taip aktyviai, vieningai, išmintingai, išradingai ir drąsiai, kad rinkėjų ausis ir sielas pasiektų keletas svarbiausių mūsų partijos žinučių. Pirmoji apie tai, ką ši valdančioji koalicija padarė Lietuvos žmonėms, o ypač mūsų partija, išsaugodama kairiojo centro koaliciją ir neleisdama dešiniesiems perimti valdžios.
Antroji – ką mes siūlom savo rinkimų programoje “Gerovės ir kūrybos Lietuva“.[...] Ir trečioji gal būt pagrindinė - koks esminis politinis klausimas bus sprendžiamas šiuose Seimo rinkimuose? Ar Lietuva toliau eis socialinio teisingumo, atskirties mažinimo keliu ar vėl pasuks į dešinę?
Atskirai turėtume pasididžiuoti mūsų frakcijos iniciatyva įvestų ir nuolat didinamų išmokų vaikams politika, dėl kurios kovojome ir derybose sudarant naują valdančiąją koaliciją praėjusiais metais. Nors dar ir neįgyvendinta ta apimtimi, kaip mes siūlėme, vaiko pinigai jau yra šalies socialinės politikos dalis.[...]“.
Pirmininkas priminė, jog koronaviruso pandemija, deja, pristabdė tokią ūkio raidos ir socialinės politikos eigą. „Ir nors Vyriausybė padarė viską, kad šalis susidorotų su šia stichine nelaime, Lietuva tarp geriausiųjų ES šiuo aspektu, tačiau pasekmės vis tiek yra ir dar bus verslui, darbuotojams, socialiai remtiniems, visai ekonomikai.[...] Nekalbėsiu apie visus pandemijos metu priimtus socialinio solidarumo ir pagalbos sprendimus. Tikiuosi tai padarys Rimantė Šalaševičiūtė Seimo socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė, kuriai teko ko gero didžiausias krūvis ir su kuo ji puikiausiai susidorojo. Taip pat Rimantas Sinkevičius Ekonomikos komiteto pirmininkas, kurio vadovaujamam komitetui teko ne ką mažesnis ekonomikos gelbėjimo klausimų kiekis“, – primena G.Kirkilas.
Pirmininkas kvietė susipažinti su partijos parengta Seimo rinkimams skirta programa.
„Mes siūlom modernią, į švietimo, mokslo stiprinimą nukreiptą programą, sveikatos apsaugos tobulinimą, o svarbiausia – aiškią realią kairiosios socialinio solidarumo krypties programą, kurioje yra ir konkretūs įsipareigojimai“, – sakė G.Kirkilas.
Partijos Tarybos posėdyje kalbėjęs Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius akcentavo lietuvių diasporos užsienyje norą būti aktyviais ir paskelbė apie dalyvavimą rinkimuose su LSDDP – Pasaulio lietuvių vienmandatėje rinkimų apygardoje. Jo teigimu, užsienyje gyvenantys mūsų tautiečiai nori saitų su Tėvyne, todėl žada dirbti šioje srityje.
LSDDP Taryboje pristatyta Seimo rinkimams skirta programa „Gerovės ir kūrybos Lietuva“, kurios turiniu dalijosi Seimo Pirmininko pavaduotoja Irena Šiaulienė. Skandinavišką gerovės valstybės modelį prieš pustrečių metų pasirinkę kaip pavyzdį, juo remdamiesi šią kadenciją „socialdarbiečiai“ dirbo Seime, o dabar juo vadovavosi ruošdami rinkimų programą, kuri taptų kelrodžiu įgyvendinant rinkėjų lūkesčius.
I.Šiaulienė akcentavo technologijų poveikį visuomenei ir jos struktūrai, tai turi tapti naujos politinės darbotvarkės ašimi. Biotechnologijos ir IT, dirbtinio intelekto iškilimas ir blokų grandinės revoliucijos, robotika pakeis beveik visas darbo sferas.
„Kviečiame būti ne tik liudininkais, bet ir dalyviais tų didžių procesų ir pokyčių, kurie neišvengiamai keičia pasaulį ir keičia mus. Pasaulį ir mūsų gyvenimą keičia ne tik mokslas ir technologijos, bet ir drąsūs, išmintingi žmonės, įgyvendinantys savo svajones, verčiantys jas realybe“, – sakė I.Šiaulienė.
Pristatydama programines nuostatas pirmininko pavaduotoja akcentavo partijos tikslus socialinėje srityje. „Sieksime sumažinti pajamų nelygybę tarp didžiausias pajamas turinčių ir mažiausias pajamas gaunančių asmenų, o skurdo riziką ir socialinę atskirtį patiriančių asmenų skaičių sumažinti 2024 m. iki ES vidurkio. Siekiant šio tikslo imsimės socialinės paramos sistemos pertvarkos, laipsniškai didinsime valstybės remiamas pajamas (VRP), didinsime BVP perskirstymą per biudžetą iki 35 proc.; didinsime gyventojų pajamų mokesčio progresyvumą; minimali mėnesinė alga (MMA) nebūtų apmokestinama pajamų mokesčiu, o neapmokestinamųjų pajamų dydis užtikrintų mokesčių sistemos progresyvumą; sumažinsime PVM maistui iki 9 proc.; sieksime VDU didinimo iki 2 tūkst. Eurų, pensijos – 60 proc. VDU“, – kalbėjo I.Šiaulienė.
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis