ELTA

Salamakinas nusivylęs šiuo Seimu: „Karbauskis su Širinskiene kišasi į teismų darbą, o valdančiųjų žodžiais, jiems „viskas jerunda“

2020-07-01
14:57
LIETUVOS SOCIALDEMOKRATŲ PARTIJOS (LSDP) FRAKCIJA

 Žiniasklaidai                                                                                                                                                                                                 2020 07 01
Seimo narys, socialdemokratas Algimantas Salamakinas sulaukęs Seimo etikos ir procedūrų komisijos sprendimo nepradėti tyrimo po jo pateikto kreipimosi dėl „valstiečių“ Ramūno Karbauskio ir Agnės Širinskienės elgesio, sako, kad iš šio Seimo valdančiųjų, taip pat ir iš Etikos ir procedūrų komisijos neverta ir tikėtis adekvačių spendimų. Šio Seimo darbu A. Salamakinas nusivylęs.
„Kreipiausi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją, nes kažkur reikia kreiptis. Negaliu tylėti, kai politikai kišasi į teismų darbą. Kad Seimo etikos komisija nepradės tyrimo, galima buvo tikėtis. Aš manau, kad šios kadencijos Seimo etikos ir procedūrų komisija dirba neteisėtai.Jeigu žiūrėti Seimo statuto ji atstovaujama ne pagal Seimo sudėtį. Tai ar galima tikėtis normalių sprendimų iš abejotinai sudarytos komisijos Seime, kurios valdanti dauguma dirba pagal principą, kaip patys sakė – „viskas jerunda“. Tai ir valdančiųjų, ir komisijos sprendimai tokie pat“, - sako ankstesniuose Seimuose Etikos ir procedūrų komisijai vadovavęs A. Salamakinas.
Kreipimęsi į Seimo etikos ir procedūrų komisiją teigia, kad politikai viešai vertindami Konstitucinio teismo pirmininką priimant šališkus ar kažkam naudingus sprendimus, nepateikdami įrodymų ar argumentų, klaidina visuomenę ir pažeidžia Konstitucinio teismo teisėjų nepriklausomumą.
                                                Išsamesnė informacija žiniasklaidai:
Irmina Frolova-Milašienėel. paštas: irmina.milasiene@lrs.lttel. 8 600 07099

Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis