ELTA

Socialdemokratai: naikindama nepritaikytas apylinkes VRK sprendžia savo problemas, bet ne neįgaliųjų

2020-07-03
12:04
LIETUVOS SOCIALDEMOKRATŲ PARTIJOS (LSDP) FRAKCIJA

 Žiniasklaidai                                                                                                                                                                                                 2020 07 03
Vietoje to, kad balsavimo apylinkės laikantis įstatymo būtų pritaikytos neįgaliesiems, Vyriausioji rinkimų komisija problemą sprendžia iš viso tas apylinkes panaikindama. Tai nėra  neįgaliųjų teisių įtvirtinimas ir jų judėjimo laisvės palengvinimas, o tiesiog savotiškas įstatymo apėjimas, teigia socialdemokratai.
„Dėl neįgaliesiems nepritaikytų patalpų kelios dešimtys apylinkių buvo tiesiog prijungtos prie kitų, užuot patalpas pritaikius. Kitaip to nepavadinčiau kaip įstatymo apėjimu. Dabar neįgaliesiems teks važiuoti balsuoti kažkur toliau. Jų teisėmis buvo pasirūpinta formaliai, kad viskas būtų pagal įstatymą, bet nei dėmesio, nei lėšų neįgalių žmonių balsavimo priemonėms neskirta“, - sako Seimo narė, socialdemokratė Raminta Popovienė.
Socialdemokratai atkreipia dėmesį, kad tokie sprendimai formaliai sprendžia tik Vyriausiosios rinkimų komisijos problemas, kad ji nepažeistų įstatymų, bet nesprendžia neįgalių žmonių problemos. Be to, sukuriamos naujos rizikos. Per 30 apylinkių prijungus prie kitų, reiškia, kad pastarosiose prie balsadėžių susirinks kur kas daugiau rinkėjų. Tuo tarpu koronaviruso grėsmė nėra išnykusi ir vis dar prognozuojamos naujos bangos – kyla didesnė rizika tokiose balsavimo vietose viruso plitimui.

                                                Išsamesnė informacija žiniasklaidai:
Irmina Frolova-Milašienėel. paštas: irmina.milasiene@lrs.lttel. 8 600 07099

Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis