ELTA

Dėl koalicinio bendradarbiavimo su LLRA-KŠS problemų ir skirtingų požiūrių į Lietuvos Respublikos užsienio politiką

2020-08-24
12:10
Lietuvos socialdemokratų partijos Pareiškimas 
Pastaruoju metu paskelbti viešai LLRA-KŠS kandidatų Seimo rinkimuose sąrašo lyderio Zbignevo Jedinskio ir LLRA-KŠS partijos pirmininko Valdemaro Tomaševskio požiūriai, pateisinantys buvusio Baltarusijos prezidento A.Lukašenkosrežimo brutalius veiksmus prieš taikius protestuotojus, politinių oponentų persekiojimą ir rinkimų rezultatų klastojimą, mums kaip valdančiosios koalicijoms partneriams nėra priimtini. 
Esame įsitikinę, kad valdančioji koalicija yra pasirengusi ginti visuotinai pripažintas žmogaus teises ir vykdyti vertybinę užsienio politiką. Pono V.Tomaševskio nepagrįstas išpuolis prieš mūsų užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių ne tik apsunkina mūsų bendradarbiaviomą valdančiojoje koalicijoje, bet ir menkina nuoseklią, konstruktyvią Lieuvos užsienio reikalų politiką santykiuose su kaimyninėmis valstybėmis. Taip pat mes nesutinkame su melagingais kaltinimais neva mūsų atstovai trukdo spręsti tautinių mažumų asmenvardžių rašymo problemas.
Atsižvelgdami į susiklosčiusią komplikuotą situaciją valdančiojoje koalicijoje prašome Koalicijos Tarybos pirmininką Ramūną Karbauskį nedelsiant sušaukti Koalicinės Tarybos posėdį ir aptarti LLRA-KŠS lyderių pareiškimus, prieštaraujančius Vyriausybės užsienio politikai ir kenkiančius Lietuvos interesams. Nuo šio svarstymo priklausys mūsų galimybė toliau bendradarbiauti su LLRA-KŠS.
 
LSDDP Pirmininkas Gediminas Kirkilas
Pagarbiai,
Evelina Butkutė-Lazdauskienė
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis