ELTA

Komentaras dėl D. Šakalienės pranešimo

2020-08-27
18:29
Reaguojant į Seimo narės Dovilės Šakalienės pranešimą apie „Ignitis grupės“ darbuotoją, norime patikslinti jame minimus faktus.
Apgailestaujame, kad mūsų kolegė Gintarė Vansavičienė palaikė, jog ji nėra laukiama darbovietėje ir imsimės visų priemonių, kad tokios situacijos nepasikartotų. Visgi, norime atkreipti dėmesį, kad su kolege dėl tolimesnio jos darbo buvo susisiekta. Penktadienį, rugpjūčio 21 d., jai buvo nusiųsta pasirašyti atnaujinta darbo sutartis. Senoji darbo sutartis, nors ir galiojanti, buvo sudaryta senuoju įmonės pavadinimu, todėl norėta atnaujinti sutarties šabloną. Įmonėje taip pat buvo parengta darbo vieta sugrįžti. Tačiau Gintarė V. nusprendė jos nepasirašyti ir pasirinko darbo santykius nutraukti šalių susitarimu nuo rugpjūčio 28 d.
Nepaisant to, kad Gintarė V. nusprendė nutraukti darbo sutartį šalių susitarimu, šiuo metu įmonės Verslo atsparumo tarnyba dėl situacijos atlieka tyrimą: renka faktinius duomenis ir tikslina informaciją, siekiant išsiaiškinti visas aplinkybes bei eliminuoti bet kokias galimybes daryti spaudimą darbuotojams. Kol atliekamas tyrimas, Bendrovė negali patvirtinti, kad spaudimas darbuotojai buvo daromas, tačiau užtikrina, kad toks elgesys Bendrovėje yra nepriimtinas. Jei baigus tyrimą pasitvirtins tokie faktai, bus priimami atitinkami sprendimai.
Dar kartą apgailestaujame, kad mūsų kolegei susidarė įspūdis, jog ji nėra laukiama darbe, ir dėkojame, kad ji kelia galimas problemas. Gintarė V. šią savaitę, savo atostogų metu, taip pat sutiko bendradarbiauti su Verslo atsparumo tarnyba ir pateikė faktus bei savo situacijos vertinimą, kas padės kruopščiau ir greičiau atlikti tyrimą.
Taip pat informuojame, kad Bendrovės valdyba ateinantį pirmadienį tvirtins atnaujintą Lyčių lygybės ir įvairovės politiką, kuri dar aiškiau įtvirtina netoleranciją bet kokiai diskriminacijai.
„Ignitis grupė“, kaip ir žadėta, artimiausiu metu ketina imtis veiksmų, kurie užtikrintų, jog visi darbuotojai ne tik puikiai žinotų, bet ir suprastų bei kasdien laikytųsi jos Etikos kodekse bei atnaujinamoje Lygių galimybių ir įvairovės politikoje numatytų principų. Bendrovė taip pat užtikrins, kad bet kokie galimi principų pažeidimai būtų nešališkai ištirti ir, jiems pasitvirtinus, būtų pritaikytos numatytos priemonės.
Sėkmės,
Artūras Ketlerius
Ryšių su visuomene vadovas
Komunikacijos tarnyba
Mob. + 370 620 76076
Žvejų g. 14, LT-09310 Vilnius
www.ignitisgrupe.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis