ELTA

Galimybė pradinukams: prasidėjo registracija į projektą „Olimpinis mėnuo“

2020-08-31
15:10



Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) vaikams ir paaugliams rekomenduoja aktyviai fizinei veiklai skirti bent valandą per dieną. Pradinukams skirtas projektas „Olimpinis mėnuo“ kviečia ne tik kasdien judėti, bet ir susipažinti su sveiko gyvenimo būdo pagrindais.
Prasideda registracija į trečius metus Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM), Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) rengiamą projektą „Olimpinis mėnuo“. Rugsėjo 28 – spalio 23 dienomis vyksiančios pradinių klasių moksleiviams skirtos iniciatyvos tikslas – skatinti vaikų fizinį aktyvumą ir supažindinti su sveikos gyvensenos principais.
„Praėjusiais metais sulaukėme daugybės labai pozityvių atsiliepimų. „Olimpinio mėnesio“ metu dalinamės įrankiais ir idėjomis, kuriais pedagogai galės naudotis net ir projektui pasibaigus.
Labai džiaugiamės aktyviu mokytojų įsitraukimu, o šiais metais į projekto veiklas skatinsime stipriau įsitraukti ir tėvelius“, – sakė olimpinė čempionė, LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.
Projekto organizatoriai kuria netradicines įtraukiančias užduotis, kurias pradinukai kartu su mokytojais atlieka klasėje bei namuose kartu su šeimos nariais. Pedagogams taip pat suteikiama visa metodinė medžiaga, susijusi su skirtingomis projekto temomis.
Šiais metais projektą „Olimpinis mėnuo“ sudaro keturios temos: fizinis aktyvumas, sveika mityba, vaiko gerovė ir kokybiškas poilsis. Kiekvienai jų skiriama savaitė.
„Labai džiaugiamės galėdami prisidėti prie prasmingo projekto vykdymo. Kviečiu mokinius aktyviai dalyvauti. Didesnis fizinis aktyvumas turi įtakos ir geresniems mokymosi rezultatams. Todėl nauda yra dvipusė. Visiems linkiu šiuo laiku išlikti sveikais“, – sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.
„Tinkamas fizinis aktyvumas yra vaiko organizmo vystymosi pagrindas. O sportas ir judėjimas yra, ko gero, patys maloniausi sveikatinimosi būdai. Taigi – su malonumu sportuokime, judėkime ir kurkime savo sveikatą“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.
Praėjusiais metais prie iniciatyvos prisijungė 850 klasių, t.y. maždaug 16 tūkstančių Lietuvos vaikų. Pradinukus aplankė ir žinomi šalies sportininkai: dviratininkė Olivija Baleišytė, baidarininkas Ričardas Nekriošius ir kanojininkas Henrikas Žustautas.
Šiais metais olimpiečiai su moksleiviais bendraus nuotoliniu būdu, o visos projekto veiklos vyks laikantis Vyriausybės nustatytų saugumo reikalavimų.
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis