ELTA

Seimo nario Justo Džiugelio pranešimas: „Metas nustoti kiršinti Lietuvos lenkus ir lietuvius siekiant išlikti politinėje padangėje“

2020-09-03
15:13
Seimas
Džiugelis
Seimo narys Justas Džiugelis džiaugiasi visuomenininko Andriaus Tapino iniciatyva, nukreipta prieš ilgą laiką antivalstybiškai veikiančios, skandaluose paskendusios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) vedlius ir siūlo konkrečius veiksmus, padėsiančius spręsti įsisenėjusias Lietuvos lenkų integracijos problemas.
„Ilgą laiką LLRA-KŠS skelbėsi atstovaujanti lenkų tautinę mažumą, tačiau įvairiais pjūviais atlikti tyrimai rodo, kad Vilniaus kraštas, kuriame gyvena didžioji dauguma Lietuvos lenkų, yra vienas skurdžiausių šalies rajonų. Per pastaruosius kelerius metus Vilniaus rajono žmonių gyvenimas taip pat nė kiek nepagerėjo, nors neva jiems atstovaujanti partija priklauso valdančiajai daugumai ir turi visus įrankius spręsti įsisenėjusias problemas – švietimo, ekonomikos plėtros, darbo vietų trūkumo, infrastruktūros ir daugelį kitų. Vietoje to buvo tęsiama 30 metų vykdyta tautybių kiršinimo „Skaldyk ir valdyk“ politika, nes LLRA-KŠS vedliams paranku, kad Lietuvos lenkai liktų tamsoje ir skurde“, – įsitikinęs J. Džiugelis, Seimo rinkimuose keliamas kandidatu vienmandatėje Nemenčinės rinkimų apygardoje, kurią 2016 m. laimėjo viena iš LLRA-KŠS vadovių, vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.
Seimo narys mano, kad reikia ne tik, kaip visuomenininkas A. Tapinas sako, „rudeniškai išvalyti valstybę“, bet ir pasiūlyti alternatyvių sprendimų planą, kuris paskatintų Vilniaus rajono gyventojus ryžtis permainoms. Be kitų sprendimų, J. Džiugelis siūlo:
• Vilniaus ir Šalčininkų rajonams įkurti Laisvąją ekonominę zoną,
• didinti bendruomenių savarankiškumą,
• keisti vis blogėjančią situaciją švietimo srityje,
• pagalbą tautinių bendrijų kalbomis objektyvią informaciją skleidžiančiai žiniasklaidai.
„Esu įsitikinęs, kad konkretūs pasiūlymai, orientuoti į Lietuvos lenkų integravimą, yra veiksmingos priemonės, kad kiekvienas Lietuvos pilietis, jaustų valstybės rūpestį. Metas nustoti vykdyti Lietuvos lenkų ir lietuvių kiršinimo politiką, siekiant išlikti politinėje padangėje. Būtent taip ilgą laiką elgėsi prorusiškų pažiūrų Tomaševskis“, – sako parlamentaras.
J. Džiugelis priklauso Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijai, yra Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys, Seimo Neįgaliųjų teisių komisijos pirmininko pavaduotojas.
Daugiau informacijos:
Seimo narys Justas Džiugelis
Mob. 8 656 88 886
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis