ELTA

Seimo lankytojų centras mini vienų metų veiklos sukaktį

2020-09-09
09:33
Seimas
Centras
Lankytojai
Rugsėjo 10 dieną minėsime Seimo lankytojų centro veiklos vienų metų sukaktį: lygiai prieš metus šis Seimo kanceliarijos padalinys, remdamasis geriausiais pasaulio parlamentų pavyzdžiais, atvėrė duris visuomenei.
„Šiandien galime tvirtai sakyti, kad lūkesčiai dėl Seimo lankytojų centro veiklos pasiteisino. Per metus minimaliomis sąnaudomis sugebėjome pasiekti itin daug. Nuo šiol visi norintys gali išsamiau susipažinti su valstybės valdymo modeliu, teisėkūra, parlamento veikla ar jo istorija. Daugiau dėmesio skiriama edukacijai. Įvairioms lankytojų grupėms informacija pateikiama gerokai patraukliau. Manau, kad didžiausias indėlis ir nuopelnas – žmonių, dirbančių Seimo kanceliarijoje. Tai jų sugeneruotos idėjos ir puikaus darbo rezultatas. Išskirtinis ačiū jiems“, – sako Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininko pavaduotojas Arvydas Nekrošius.
Seimo lankytojų centre lankosi įvairaus amžiaus žmonės: jis tapo patrauklia atvira edukacine erdve, draugiška šeimoms, vaikams, mokiniams, bendruomenėms, pavieniams lankytojams ir svečių grupėms iš įvairių Lietuvos kampelių ir užsienio.
Per šiuos metus sukurtos ir daugelį kartų vestos Seimo lankytojų centro edukacinių užsiėmimų programos „O kas yra Seimas“ ir „Kaip gimsta įstatymas?“, skirtos ir pritaikytos tiek ikimokyklinio amžiaus vaikams, tiek ir vyresnių klasių mokinių grupėms. Remiantis ilgalaikiu pilietiškumo pagrindų mokymo planu sukurtas edukacinių užsiėmimų ciklas 9 ir 10 klasių mokiniams „Aš esu pilietis“. Įvyko trys suplanuoti šio ciklo renginiai temomis „Visuomeninių organizacijų vaidmuo pilietinėje visuomenėje“ (apie 400 dalyvių pritraukusi „Savanorystės mugė“), „Žiniasklaida ir demokratija. Informacinė ir žinių visuomenė“, „Lietuvos nacionalinis saugumas. Grėsmės demokratinei valstybei“. Šiuose susitikimuose-diskusijose dalyvavo apie 150 mokinių. Deja, dėl epidemiologinės situacijos šalyje nebuvo įgyvendinta visa numatyta programa. Tikimasi ją atnaujinti dar šiais metais.
Parengtas atvirų visuomenei pokalbių su Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarais renginių ciklas „Mano Kovo 11-oji“. Pirmoji jo dalis – susitikimas su prof. Vytautu Landsbergiu – Seimo lankytojų centre įvyko 2020 m. vasario 27 dieną.
Maloniai kviečiame kartu prisiminti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį ir paminėti Seimo lankytojų centro vienų metų veiklos sukaktį šiuose renginiuose:
rugsėjo 9 d., trečiadienį, 17 val. Seimo lankytojų centre (Gedimino pr. 60) rengiamas susitikimas su Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataru Česlovu Juršėnu. Tai antrasis ciklo „Mano Kovo 11-oji“ renginys;
rugsėjo 10 d., ketvirtadienį, 16–17 val. vyks šventinis Seimo lankytojų centro vienų metų veiklos sukakties minėjimo renginys.
Į renginius maloniai prašome registruotis paspaudus nuorodą: www.lrs.lt/registracija
Negalinčius atvykti į vienų metų sukakties renginius kviečiame stebėti juos gyvai Seimo lankytojų centro „Facebook“ paskyroje.
Daugiau informacijos:
Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento
Lankytojų centro biuro vyresnioji patarėja
Audronė Bielinienė
Tel. (8 5) 239 6343
El. p. audrone.bieliniene@lrs.lt


nuotrauka_01.jpg

nuotrauka_2.jpg

nuotrauka_03.jpg
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis