ELTA

R. Juknevičienė tapo didžiausios parlamentinės frakcijos narių EP komitete kovai su dezinformacija koordinatoriaus pavaduotoja

2020-09-09
16:41
Pranešimas žiniasklaidai
2020 m. rugsėjo 9 d.
Europos Parlamento (EP) narė Rasa Juknevičienė išrinkta į specialųjį EP komitetą dėl užsienio kišimosi į demokratinius ES procesus, įskaitant dezinformaciją deleguotų Europos liaudies frakcijos narių koordinatoriaus pavaduotoja.
Koordinatoriai nuo politinių grupių ne tik koordinuoja narių komitete darbą, bet ir formuluoja esmines nuostatas šioje srityje.
„Komitete nagrinėsime jautrius klausimus, tad reikės daug konsiliumų ne tik tarpusavyje, bet ir su kitomis politinėmis grupėmis“, – sakė R. Juknevičienė.
Europos liaudies partijos politinė grupė tvirtai remia Europos Sąjungos pastangas kovoje su dezinformacija.
Šiam specialiajam komitetui pavesta nuodugniai išnagrinėti, ar dėl užsienio kišimosi galėjo būti pažeistos arba apeitos esminės demokratinių rinkimų taisyklės. Komitetas turės pasiūlyti sritis, kuriose reikia naujų ES teisės aktų arba kitokių (ne teisėkūros) priemonių, pavyzdžiui, bendradarbiavimo su socialinėmis medijomis, taip pat pasiūlyti suderintus ES lygmens veiksmus, skirtus kovoti su hibridinėmis grėsmėmis, atremti informacines atakas ir strateginę komunikaciją iš pakenkti siekiančių ES nepriklausančių šalių.
Specialusis komitetas turės dvylikos mėnesių kadenciją, kurią bus galima pratęsti. Komitetą sudaro 33 EP nariai.
 
Kontaktams:
EP narių A. Kubiliaus, R. Juknevičienės ir L. Mažylio biuras
Viešųjų ryšių grupė
tel.: (+370) 698 80081; (+370) 645 65555
el.p.: jurate.mockuviene@la.europarl.europa.eu;
ugne.naujokaityte@la.europarl.europa.eu
www.elpnariai.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis