ELTA

Viliuje įsteigtas Lietuvos – Taivano forumas

2020-10-09
12:35
Forumas
Taivanas
Ketvirtadienį, spalio 8 d., vakare Vilniuje įkurtas Lietuvos – Taivano forumas. Apie 60 žymių visuomenės atstovų –  akademikų, verslininkų, teisininkų, politikų – pasirašė forumo steigimo aktą. Forumo tikslai yra plėtoti Lietuvos ir Taivano kultūrinius, mokslinius, ekonominius, politinius ir žmogiškuosius ryšius, gilinti ir aktyvinti Lietuvos ir Taivano bendradarbiavimą, skleisti informaciją apie Taivaną Lietuvoje, bei palaikyti Taivano siekius, susijusius su demokratija, žmogaus teisėmis, tautų apsisprendimo teise, tarptautinėje erdvėje.
Forumo įkūrimas yra nuoseklaus darbo ir per pastaruosius kelerius metus vis augančio visuomenės sąmoningumo Taivano klausimu rezultatas. Postūmį Asociacijai susiburti davė 2020 m. balandį paskelbtas Atviras laiškas Lietuvos prezidentui Gitanui Nausėdai, atskleidęs plačią bei nuoširdžią Lietuvos visuomenės paramą Taivanui ir sutelkęs virš 200 iškilių visuomenės figūrų – intelektualų, menininkų, politikų, publicistų, mokslo ir verslo atstovų.
„Džiaugiuosi, kad Lietuvos ir Taivano ryšiai intensyvėja, tad į forumą susibūrę skirtingų sričių profesionalai ir intelektualai tikrai padės stiprinti draugystę tarp laisvę mylinčių mūsų tautų“, kalbėjo Seimo narys, Parlamentinių ryšių su Kinijos Respublika (Taivanu) grupės Seime pirmininkas Gintaras Steponavičius.
„Panaši geopolitinė padėtis, kuomet grėsmę saugumui kelia didelis agresyvus kaimynas, kova už laisvę ir demokratiją, pagarba žmogaus teisėms ir asmens orumui jungia mūsų tautas, nors ir esančias taip toli viena nuo kitos“, teigė Seimo narys dr. Mantas Adomėnas, Parlamentinių ryšių su Taivanu grupės vicepirmininkas.
Forumo steigime dalyvavo ir Taivano atstovybės Baltijos šalyse vadovas, Ambasadorius Andy Chin. Ambasadorius dėkojo už palaikymą taivaniečių siekiams ir džiaugėsi stiprėjančiais Lietuvos ir Taivano ryšiais.  Taip pat, pirmą kartą Vilniuje, spalio 8 d., Taivaną palaikantieji minėjo 108-asias Taivano Nacionalinės dienos metines. Minėjimo metu Ambasadoriui buvo padėkota už Taivano pagalbą Lietuvai padovanojant 100 tūkstančių medicininių kaukių, kai jų labiausiai reikėjo pandemijos pradžioje. Šiuo minėjimu, kartu ir Lietuvos-Taivano forumo susikūrimu, yra siunčiamas stiprus mūsų visuomenės signalas dėl mūsų įsipareigojimo puoselėti demokratinės ir laisvos visuomenės vertybes.


 Daugiau informacijos

Gintaras Steponavičius
Tel. 869943727,
el. p. gintaras.steponavicius@lrs.lt
Mantas Adomėnas
Tel. 869842189,
el. p. mantas.adomenas@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis