ELTA

Konservatorės dėl neetiško A. Skardžiaus ir J. Imbraso elgesio tarnautojos atžvilgiu kreipėsi į etikos sargus

2020-10-16
13:42
Pranešimas žiniasklaidai
2020 m. spalio 16 d.
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narės Ingrida Šimonytė ir Aistė Gedvilienė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos prašo įvertinti Seimo narių Artūro Skardžiaus ir Juozo Imbraso neetišką ir Seimo statuto procedūras pažeidusį elgesį Aplinkos apsaugos komiteto posėdžio metu.
„Du politikos senbuviai savo elgesiu ir žodynu pademonstravo neleistiną požiūrį į žmogų ir darbuotoją, į moterį. Sovietinės načalstvos stiliui ir elgesiui Seime neturi būti vietos ir to toleruoti negalime. Negalima pažeidinėti statuto procedūrų, o nuo to sulaikyti bandžiusį darbuotoją – žeminti“, – sakė TS-LKD frakcijos narė I. Šimonytė.
Pasak A. Gedvilienės, svarstant Statybos įstatymo pataisas, Seimo nariai pažeidė Seimo statuto procedūras, norėdami nesant kvorumo prastumti įstatymo pataisas, o tai sustabdyti bandžiusią ir savo pareigas vykdžiusią komiteto darbuotoją – žemino neetiškomis pastabomis ir viešai bandė diskredituoti.
2020 m. spalio 14 d. vykusiame Aplinkos apsaugos komiteto posėdyje, svarstant klausimą dėl Statybos įstatymo pakeitimo, trys Komiteto nariai, atsižvelgę į tai, kad baigėsi posėdžio laikas paliko posėdžio salę, kiti du Komiteto nariai, kurie dalyvavo nuotoliniu būdu, atsijungė nuo posėdžio transliacijos. Atsižvelgusi į tai, kad Komiteto pirmininkas J. Imbrasas, nepaisydamas aplinkybės, kad nebėra kvorumo vis tiek ruošėsi priimti sprendimą dėl Įstatymo projekto, Aplinkos apsaugos komiteto biuro patarėja atkreipė Komiteto pirmininko ir narių dėmesį į tai, kad susiklosčius tokiai situacijai jokie sprendimai negali būti priimami, nes taip būtų šiurkščiai pažeistos Lietuvos Respublikos Seimo statuto nuostatos.
Komiteto pirmininkas J. Imbrasas reaguodamas į šią pagrįstą biuro patarėjos pastabą, nekorektiškai ir nemandagiai ją nutraukė teigdamas:
„Prašau tylėt, dabar aš kalbu, kas čia per vadovavimas“.
Komiteto narys A. Skardžius taip pat nepagarbiai replikavo kreipdamasis į biuro patarėją:
„Mergaite, per 20 metų tokio nachališkumo dar nemačiau“. Atkreiptinas dėmesys ir į tai, kad Komiteto narys Artūras Skardžius posėdžio metu, biuro patarėjai bandant atkreipti dėmesį į tai, kad privaloma laikytis teisėkūros principų ir Statuto normų taip pat replikavo biuro patarėjos atžvilgiu teigdamas:
„Jūs neišradinėkit teisėkūros principų“.
Kontaktams:
TS-LKD viešieji ryšiai
Tel. (8 5) 239 6506
El. p.
tsfrakcija@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis