ELTA

Suabejojus Trakų Vokės dvaro rekonstrukcijos skaidrumu – raginimas kviestis nepriklausomus ekspertus

2020-10-20
13:00
Pranešimas žiniasklaidai
2020 m. spalio 20 d.
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotoja Agnė Bilotaitė kreipėsi į Vilniaus miesto savivaldybės administracijos vadovus ragindama atlikti Trakų Vokės dvaro rekonstrukcijos projekto įgyvendinimo auditą. Šio žingsnio parlamentarė ėmėsi sulaukusi ne vieno Trakų Vokės bendruomenės nario skundų dėl buvusio Tiškevičių dvaro teritorijos tvarkymo darbų, kurie ne tik vėluoja, bet žmonėms kelia abejonių ir dėl skaidrumo.
„Gyventojų susirūpinimas suprantamas, nes dvarvietės aplinka, tie pokyčiai, kurie ten vykdomi, išties kelia daug klausimų. Nereikia būti ekspertu, kad pastebėtum, kaip teritorija apleista – atsodinti želdiniai tinkamai neprižiūrimi, abejonių kyla dėl pėsčiųjų takų, lietaus nuotekų tinklų įrengimo kokybės, o dvaro pastato atnaujinimo vaizdas neatitinka to, kuris numatytas projekte. Tai rodo arba projekto vykdytojų nekompetenciją, arba galimą sukčiavimą siekiant pasipelnyti“, – teigia A. Bilotaitė.
Seimo narė ragina Vilniaus miesto savivaldybės vadovus inicijuoti nepriklausomą projekto įgyvendinimo auditą, kuris padėtų išsklaidyti abejones dėl galimos korupcijos ir neracionaliai naudojamų valstybės ir Savivaldybės biudžeto lėšų.  
Rangos darbų sutartis su konkursą laimėjusia UAB „Jungtiniai projektai“ pasirašyta 2018 m. gruodžio 20 d. Sutartyje numatyta rekonstrukcijos darbų pabaiga – šių metų rugsėjo 10 d., tačiau darbai nebaigti – iki šiol atlikta 80 proc. darbų už beveik 2 mln. eurų: sumontuoti parko šviestuvų pamatai, vykdomi želdinių sodinimo, fontano apdailos įrengimo darbai, paruošti pagrindai takų viršutinio sluoksnio įrengimui. Viso projekto vertė – beveik 2,5 mln. eurų.  Projektą planuojama užbaigti iki kitų metų gegužės 10 d. ­­­
Kontaktams:
Seimo narė Agnė Bilotaitė
Tel. (8 5) 239 6629
El. p. Agne.Bilotaite@lrs.lt
­­
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis