ELTA

Baltarusijai išsiųsta protesto nota dėl Astravo atominės elektrinės

2020-10-27
12:46
Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija
Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas

J. Tumo-Vaižganto g. 2, LT-01511 Vilnius
Tel. 870 6 52534, 870 6 52414; el. p. media@urm.lt
                     
2020-10-27

Pranešimas spaudai

Spalio 27 dieną išsiųsta protesto nota Baltarusijos užsienio reikalų ministerijai dėl skuboto Astravo atominės elektrinės paleidimo, keliančio grėsmę Lietuvos, Baltarusijos ir Europos Sąjungos piliečių saugumui.

Notoje yra griežtai smerkiamas Baltarusijos institucijų sprendimas pradėti branduolines reakcijas nesaugioje jėgainėje ir atverti kelią elektros energijos gamybai, ignoruojant Lietuvos ir Europos Sąjungos (ES) keliamus saugos reikalavimus. Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad branduolinių objektų sauga ir saugumas yra itin svarbūs ES santykiams su Baltarusija.

„Branduolinės saugos standartų ir aplinkosaugos reikalavimų įgyvendinimo Baltarusijos atominėje elektrinėje klausimu Europos Sąjunga laikosi vieningos pozicijos, išsakytos Europos vadovų tarybos, Europos Parlamento ir Užsienio reikalų tarybos lygmenimis, raginant Baltarusiją neatidėliotinai įgyvendinti aukščiausius saugos standartus, aplinkosaugos reikalavimus ir Europos Sąjungos atsparumo testų rekomendacijas“, - pažymi užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Užsienio reikalų ministerija, kartu su kitomis Lietuvos institucijomis, toliau tęs veiksmus Europos Sąjungoje, tarptautinių konvencijų bei kituose tarptautiniuose formatuose, siekdama sprendimų dėl nesaugios atominės elektrinės Baltarusijoje keliamų grėsmių mažinimo.

URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube |Linkedin
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis