ELTA

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos Prezidiumo pareiškimas dėl 2020 m. Seimo rinkimų išdavų ir LSDDP ateities

2020-10-28
13:01
LSDDP
Pareiškimas
Rinkimai
LSDDP Prezidiumas dėkoja visiems Lietuvos žmonėms, kurie palaikė mūsų programą „Už solidarią ir laimingą Lietuvą“ ir balsavo už mūsų kandidatus vienmandatėse apygardose ir už LSDDP kandidatų sąrašą. Dėkojame LSDDP skyriams, visiems partijos nariams ir rėmėjams, kuri nuoširdžiai ir aktyviai dirbo šiuose, mums pirmuose parlamento rinkimuose. Jūsų dėka mūsų trys kandidatai – Zigmantas Balčytis, Andrius Palionis ir Jonas Pinskus buvo išrinkti į Seimą, Beveik pusė kandidatų vienmandatėse apygardose ir partijos kandidatų sąrašas peržengė 3 procentų barjerą. Rinkėjų balsavusių už LSDDP skaičius palyginus su savivaldos tarybų rinkimais išaugo dvigubai.
Tačiau Seimo rinkimų rezultatai neatitiko mūsų lūkesčių, todėl šiuos mums pirmuosius parlamento rinkimus vertiname kaip nesėkmingus. COVID – 19 pandemija apribojo galimybes bendrauti su rinkėjais ir įrodyti mūsų partijos privalumus. Mums taip pat pakenkė konkurentų apmokėtas mūsų perspektyvų menkinimas žiniasklaidoje. Valdančiosios daugumos partnerių atsisakymas bendradarbiauti rinkimuose taip pat nepadėjo. Mums teko atsakomybė už valdžios padarytas klaidas, o visus nuopelnus už teigiamus sprendimus prisiėmė valstiečių ir žaliųjų sąjunga.
Seimo rinkimai baigėsi, bet politinis gyvenimas tęsiasi. Šių metų gruodžio mėnesio viduryje planuojame surengti LSDDP suvažiavimą, kuriame atnaujinsime vadovybę ir mūsų partijos įvaizdį. Pirmaeilis uždavinys pasirengti po poros metų vyksiantiems savivaldybių tarybų ir merų rinkimams, o strateginis uždavinys – suvienyti Lietuvos socialdemokratines jėgas ir toliau dirbti Lietuvos labui.
Šiandien Lietuvoje situacija labai sudėtinga, žmonės laukia iš naujos valdžios gerų sprendimų, visi šie iššūkiai tenka žmonių pasitikėjimą iškovojusiai konservatorių ir liberalų daugumai. Laikydamiesi europinių tradicijų mes skelbiame šimto dienų oponavimo naujai valdžiai moratoriumą. Kviečiame ir kitas parlamentines partijas, nepriklausančias valdančiajai daugumai, laikytis šių politinių standartų ir netrukdyti laimėjusioms politinėms partijoms pradėti įgyvendinti Lietuvos žmonių lūkesčius. Šiomis COVID – 19 pandemijos sąlygomis ypač svarbu visų politinių jėgų susiklausymas ir solidarumas.
LSDDP Pirmininkas Gediminas Kirkilas    
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis