ELTA

Jaunimo ir sporto reikalų komisija pritarė Nairobio sutarties dėl olimpinio simbolio apsaugos ratifikavimui

2020-10-28
16:51
Seimas
Komitetas
Sportas

Šiandiena posėdžiavusi Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija svarstė Įstatymo „Dėl Nairobio sutarties dėl olimpinio simbolio apsaugos ratifikavimo“ projektą Nr. XIIIP-5190 ir bendru sutarimu jam pritarė.
Įstatymo projekto tikslas – ratifikuoti Nairobio sutartį dėl olimpinio simbolio apsaugos, priimtą 1981 m. rugsėjo 26 d. Nairobyje, siekiant užtikrinti, kad olimpinio simbolio teisinė apsauga galiotų Lietuvos Respublikoje.
Šiuo metu Lietuva yra neratifikavusi Nairobio sutarties. Iš dalies olimpinio simbolio (olimpinių žiedų) teisinė apsauga galima per prekių ženklų teisinę apsaugą Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) vardu registruotų nacionalinių ir Europos Sąjungos prekių ženklų pagrindu. Tačiau prekių ženklų teisinė apsauga ne visada taikoma ir neužtikrina olimpinio simbolio apsaugos visais atvejais. Lietuvai ratifikavus Nairobio sutartį, ji taptų Lietuvos teisinės sistemos dalimi ir sustiprintų olimpinio simbolio, o taip pat ir kitos olimpinės nuosavybės teisinę apsaugą, kartu atliktų prevencinę funkciją.
Nairobio sutartis šiuo metu yra taikoma 52 pasaulio valstybėse, tarp jų ir 13 ES valstybių narių, įskaitant Lietuvos artimas kaimynes Estiją, Lenkiją. Nairobio sutarties šalys įsipareigoja saugoti olimpinį simbolį – olimpinius žiedus nuo naudojimo neturint TOK sutikimo.


Komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, tel. (8 5) 239 6653

Parengė
Seimo kanceliarijos patarėja Jurgita Petniūnaitė, tel. (8 5) 239 6177
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis