ELTA

Atrinktas kandidatas į Europos Sąjungos Bendrąjį Teismą

2020-10-29
14:11
Pašilis
ES
Bendrasis
Teismas
2020-10-29
Šiandien įvyko Darbo grupės, skirtos pretendentų atrankai į Europos Sąjungos Bendrojo Tesimo teisėjo pareigas organizuoti, posėdis. Iš šešių pretendentų, Darbo grupės nariai daugiausiai balsų skyrė dabartiniam generaliniam prokurorui Evaldui Pašiliui.
ES Bendrąjį Teismą sudaro du teisėjai iš kiekvienos valstybės narės. Jie skiriami šešerių metų kadencijai su teise paskirti kitai kadencijai. 
Tesimas nagrinėja fizinių ar juridinių asmenų pareikštus ieškinius dėl ES institucijų teisės aktų, valstybių narių ieškinius ES Komisijai ir Tarybai, ieškinius dėl ES institucijų tarnautojų padarytos žalos atlyginimo, intelektinės nuosavybės srityje ir pan.
Darbo grupę sudarė: teisingumo ministras Elvinas Jankevičius, Seimo Pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas, Ministro Pirmininko patarėjas Donatas Matuiza, Užsienio reikalų ministerijos Teisės ir tarptautinių sutarčių departamento direktorius Andrius Namavičius, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjas Artūras Ridikas bei Seimo Pirmininko vyresnysis patarėjas Egidijus Rumbutis.

Daugiau informacijos:
Teisingumo ministerijos komunikacija tel. 8 (5) 2191882, 8 (686) 50011. 
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis