ELTA

Seimo nario Vytauto Kernagio pranešimas: „Dėl skubotos Kultūros tarybos pirmininko atrankos – klausimai kultūros ministrui“

2020-11-04
13:31
Seimas
Kernagis
Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovas, Kultūros komiteto narys Vytautas Kernagis kreipėsi į kultūros ministrą Mindaugą Kvietkauską dėl skubotos Lietuvos kultūros tarybos pirmininko atrankos ir skyrimo.
Pasak Seimo nario V. Kernagio, kultūros bendruomenėje sklandančios kalbos apie skubotą būsimos Lietuvos kultūros tarybos pirmininko atranką ir skyrimą teikia pagrindo susirūpinimui. Šios Kultūros tarybos kadencija baigiasi tik kitąmet, 2021 m. birželio 17 d., tačiau jau dabar renkami galimi kandidatai. 
„Neviešai, net 8 mėnesiams iki šios tarybos einamos kadencijos pabaigos, renkami kandidatai, neinformavus nei kultūros bendruomenės, nei visuomenės, verčia galvoti apie pernelyg skubotus sprendimus ir galimus paskyrimus, baigiantis šios Vyriausybės kadencijai, ypač turint omenyje, kad esama taryba su pirmininke buvo renkami vos mėnuo iki kadencijos pabaigos, todėl dabartinė situacija nesudaro jokių prielaidų tokiai keistai skubai“, – teigė V. Kernagis.
Seimo narys kultūros ministro prašo paviešinti galimas pavardes – tiek spalio 19 d. Lietuvos kultūros ir meno tarybos posėdyje išrinktos tarybos, tiek ir galimų kandidatų į pirmininkus.
„Norint išvengti bet kokių abejonių dėl skubotų ir neskaidrių sprendimų galbūt vertėtų šią pareigą ir atsakomybę palikti jau naujam pareigas eisiančiam kultūros ministrui“, – kreipimesi į M. Kvietkauską akcentavo parlamentaras.
Daugiau informacijos:
Seimo narys Vytautas Kernagis
Mob. 8 698 42 106
El. p. vytautas.kernagis@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis