ELTA

Jaunimo ir sporto reikalų komisija pritarė 2021 m. valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektui

2020-11-04
16:46
2020 m. lapkričio 4 d. pranešimas žiniasklaidai
Šiandiena posėdžiavusi Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija svarstė 2021 m. valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektą (Nr. XIIIP-5302) komisijos kuruojamose jaunimo ir sporto politikos srityse ir jam pritarė.
Kaip informavo posėdyje dalyvavęs Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Sporto grupės vadovas Rolandas Zuoza, bendrai sporto finansavimas ateinantiems metams nemažėja – 2021 m. sportui planuojama skirti 47 879 tūkst. eurų. Pasak R. Zuozos, šiek tiek mažėja planuojamos lėšos investicijų projektams, tačiau šiemet sportui papildomai buvo skirta apie 28 mln. eurų siekiant mažinti koronaviruso (COVID-19) plitimo sukeltas pasekmes. Taip pat pažymėtina, kad didėja lėšos Sporto rėmimo fonde ir kitais metais jame turėtų būti kiek daugiau nei 21 mln. eurų.
Galima pasidžiaugti, kad ateinančiais metais apie 30 proc. didėja finansavimas jaunimo politikos priemonėms ir tam numatoma skirti 4057 tūkst. eurų. Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Eitvydas Bingelis informavo, kad finansavimas daugiausia didėja darbui su jaunimu, jaunimo savanoriškai tarnybai ir jaunimo organizacijoms paremti. Taip pat pastebimai didėja numatomos lėšos jaunimo politikos priemonėms – naujai darbo vasarą užimtumo programai savivaldybėms. Planuojama, kad ši programa turėtų apimti apie 20 savivaldybių, kuriose jaunimo nedarbas yra didžiausias. Paslaugos yra aktualios norint stiprinti jaunų žmonių verslumo kompetencijas ir norint sėkmingai integruotis į darbo rinką regionuose.

Komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, tel. (8 5) 239 6653
 
Parengė
Seimo kanceliarijos patarėja Jurgita Petniūnaitė, tel. (8 5) 239 6177
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis