ELTA

Seimo priimtos pataisos leis neprarasti išmokų dėl atidėtos mokslo metų pradžios

2020-11-05
13:13
2020 m. lapkričio 5 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimas priėmė Socialinio draudimo pensijų įstatymo ir lydimųjų teisės aktų pataisas (projektas Nr. XIIIP-5204(2), kuriomis nuspręsta nustatyti, kad asmenims, kurie tais pačiais kalendoriniais metais baigė bendrojo ugdymo programą ir įstojo į švietimo įstaigą, kurioje mokslo ar studijų metai prasideda vėliau nei rugsėjo 1 d., mokytis ar studijuoti, teisė gauti atitinkamas našlaičių išmokas, piniginę socialinę paramą nepasiturintiems gyventojams ir išmokas vaikams išliks ir laikotarpį nuo rugsėjo 1 d. iki dienos, kurią prasidės mokslo ar studijų metai švietimo įtaigoje.
„Kai kurios švietimo įstaigos 2020–2021 mokslo ir studijų metus pradėjo vėliau nei 2020 m. rugsėjo 1 d. Susidarius tokiai situacijai, ji lėmė neigiamas pasekmes našlaičiams, gaunantiems našlaičių pensines išmokas, kurie 2020 m. baigė bendrojo ugdymo programą ir įstojo į švietimo įstaigą, kurioje mokslo ir studijų metai prasidėjo vėliau nei rugsėjo 1 d., mokytis pagal formaliojo profesinio ugdymo programą ar studijuoti pagal nuolatinių studijų programą. Dėl nukeltų mokslo ir studijų metų pradžios jie prarado teisę gauti našlaičių išmoką laikotarpių nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. iki mokslo ar studijų metų pradžios“, – anksčiau yra pažymėjusi pataisų iniciatorė Seimo narė Rimantė Šalaševičiūtė.
Priimtais pakeitimais nuspręsta asmenims, susidariusią pensijų nepriemoką, išmokėti ne vėliau kaip iki 2020 m. gruodžio 31 d. kartu su jiems mokamomis pensijomis.
Už pagrindinio teisės akto pakeitimus balsavo 73 Seimo nariai, balsavusių prieš nebuvo, susilaikė 1 parlamentaras.

Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausiasis specialistas
Rimas Rudaitis
Tel. (8 5) 239 6132, el. p. rimas.rudaitis@lrs.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis