ELTA

Ministras L. Linkevičius Taline dalyvavo Baltijos Taryboje

2020-11-06
17:15
Linkevičius
Baltijos
Taryba
Lapkričio 6 dieną užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Taline, Estijoje, dalyvavo Baltijos Tarybos – parlamentinio bendradarbiavimo Baltijos Asamblėjos ir vyriausybinio bendradarbiavimo Baltijos Ministrų tarybos – bendroje sesijoje. 
Baltijos Taryboje ministras pasakė kalbą, kurioje apžvelgė Baltijos valstybių bendradarbiavimą sprendžiant COVID-19 pandemijos keliamus iššūkius, regioninio saugumo ir gynybos klausimus, transatlantinių santykių raidą, energetikos, branduolinės saugos ir transporto infrastruktūros aktualijas.
Lietuvos, Estijos ir Latvijos užsienio reikalų ministrai paskelbė bendrą pareiškimą dėl partnerystės ir santykių su JAV strateginės reikšmės Baltijos valstybėms ir dėl JAV svarbos, užtikrinant Europos saugumą ir gynybą transatlantinių santykių ir NATO kontekste..
Susitikime taip pat buvo priimtas tradicinis Baltijos Tarybos bendrasis pareiškimas. Pareiškime smerkiamas skubotas Baltarusijos atominės elektrinės Astrave paleidimas, neįgyvendinus visų tarptautinių aplinkos ir branduolinės saugos rekomendacijų, bei dar kartą patvirtinamas Baltijos šalių susitarimas dėl elektros importo iš Baltarusijos nutraukimo.
Baltijos Tarybos sesijoje L. Linkevičius paskelbė Lietuvos pirmininkavimo Baltijos Ministrų tarybai 2021 metais prioritetus, tarp kurių svarbiausi: regioninis saugumas ir gynyba; skaitmeninimas, kova su dezinformacija ir kibernetiniais pavojais; žalioji dienotvarkė; savalaikis strateginių energetikos ir transporto projektų įgyvendinimas; parama demokratiniams procesams Baltarusijoje, Rytų partnerystės stiprinimas; koordinuotas regioninis ir Europos Sąjungos atsakas į COVID-19 keliamus iššūkius.
 
URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube |Linkedin
 
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis