ELTA

L. Linkevičius pasisakė aukšto lygio ES strateginės komunikacijos ekspertų susitikime

2020-11-12
17:52
Linkevičius
Komunikacija
Lapkričio 12 dieną užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius dalyvavo aukšto lygio nuotoliniame vaizdo Strateginės komunikacijos ekspertų susitikime (Stratcom Summit), kurį rengė Prahoje įsikūręs analitinis centras „Europos vertybės“. Ministras pasisakė pagrindinėje susitikimo tematinėje diskusijoje apie Europos Sąjungos atsaką į priešiškas dezinformacijos atakas iš užsienio šalių.
„Šiandien matome visos Europos sąjungos pažangą stiprinant visuomenių atsparumą kovoje su priešiška dezinformacija. Nors bendrijos šalių reakcija buvo pavėluota, tačiau šiandien svarbu toliau stiprinti visuomenių atsparumą, mūsų pozityvią komunikaciją, bei kovos su dezinformacija pajėgumus. Ryžtingi veiksmai, užkertantys kelią dezinformacinėms atakoms nėra provokacija. Provokacija yra nieko neveikimas, arba nepakankamas veikimas“, - pabrėžė L. Linkevičius.
Lietuva yra viena iš ES valstybių narių, kurių iniciatyva 2015 metais Europos išorės veiksmų tarnyba įkūrė Strateginės komunikacijos ir kovos su dezinformacija komandą, o 2018-aisias inicijavo ES kovos su dezinformacija veiksmų plano parengimą.
Šeštus metus iš eilės organizuojamame aukšto lygio Strateginės komunikacijos ekspertų susitikime šiemet dalyvauja pareigūnai, tarptautinių santykių ir saugumo ekspertai, akademinės bendruomenės nariai daugiau kaip iš 30 šalių.
URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube |Linkedin


DSC_3425.jpg

DSC_3466.jpg

DSC_3454.jpg
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis