ELTA

Kviečiame kandidatuoti į Tautinių mažumų švietimo komisijos narius

2020-11-13
09:01
Tautinės
Mažumos
Komisija

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija iki lapkričio 24 d. skelbia konkursą atrinkti kandidatams į Tautinių mažumų švietimo komisijos narius. Komisijos nuostatus pasirašė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.
„Kviečiu aktyviai dalyvauti atrankoje į Tautinių mažumų švietimo komisiją. Laukia įdomus ir prasmingas darbas - užtikrinti Lietuvos švietimo tolygumus ir mažinti mokinių pasiekimų atotrūkį. Pagrindinis šios komisijos darbas – teikti pasiūlymus dėl tautinių mažumų švietimo politikos formavimo ir įgyvendinimo ir atlikti pernai lapkritį Varšuvoje pasirašytos deklaracijos dėl lenkų tautinės mažumos Lietuvoje ir lietuvių tautinės mažumos Lenkijoje švietimo įgyvendinimo plano stebėseną. Tikimės, kad Tautinių mažumų švietimo komisija, kaip kolegiali patariamoji institucija, teiks siūlymus ir analize bei patirtimi pagrįstas vertingas pastabas dėl tautinių mažumų švietimo kokybės gerinimo“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.
Kandidatus gali siūlyti organizacijos, jie gali siūlytis ir patys. Kandidatai turi būti nepriekaištingos reputacijos, tautinių mažumų formalaus ar neformalaus švietimo bendruomenės nariai, mokslininkai, taip pat darbuotojai, turintys ne mažesnę kaip 2 metų patirtį tautinių mažumų švietimo srityje, tautinių mažumų jaunimo organizacijų, savivaldybių atstovai.

Komisiją sudarys ne mažiau negu 23 nariai. Komisijos nariai savo pareigas atliks visuomeniniais pagrindais.
Pretendentas arba jį siūlanti organizacija ministerijai turi pateikti išsamų gyvenimo aprašymą, motyvacinį laišką ir sutikimą tvarkyti asmens duomenis. Juos galima siųsti paštu (adresas: Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, A. Volano g. 2, Vilnius) arba el. paštu kandidatams@smm.lt.
Daugiau informacijos: ministro patarėja dr. Barbara Stankevič, el. paštas barbara.stankevic@smm.lt.






Komunikacijos skyrius
El. p. info@smm.lt
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis