UAB „Berta And“

„Bolt“ planas 2021 metams: didžiausia mikromobilumo paslaugas teikianti įmonė Europoje, miestų ekspansija ir milijoninės investicijos

2020-11-13
12:19
Europoje pirmaujanti pavėžėjimo platforma „Bolt“ pristatė ateinančių metų planus, tarp kurių – mikromobilumo plėtra 100 miestų ir net 130 tūkst. naujų paspirtukų bei elektrinių dviračių juose. Numatomos investicijos siekia daugiau kaip 100 mln. eurų.
Pastaraisiais mėnesiais „Bolt“ išplėtė savo paslaugas dar 45 miestuose ir 15 šalių, įskaitant Švediją, Portugaliją ir Prancūziją. Be to, bendrovė pristatė elektrinių dviračių dalijimosi paslaugą ir tapo pirmąja transporto bendrove Europoje, galinčia vienoje programėlėje pasiūlyti pavėžėjimo, elektrinių paspirtukų ir elektrinių dviračių naudojimosi paslaugas.
Pasak „Bolt“ generalinio direktoriaus ir vieno iš įmonės steigėjų Markuso Villigo, miestų transporto padėtis neišvengiamai turi keistis.
„Matome, kad mūsų miestai kenčia nuo taršos ir išmetamųjų dujų, o gatvės tampa perpildytos ne tik nuo eismo, bet ir parkuojamų automobilių. Tikime, kad būtent pavėžėjimo ir mikromobilumo paslaugos yra tokių miestų ateitis, o dienos, kai kiekvienam gyventojui kildavo poreikis įsigyti nuosavą automobilį, jau baigėsi“, – įsitikinęs M. Villigas.
Jam antrina ir „Bolt“ elektrinių paspirtukų plėtros vadovas Baltijos šalyse Eimantas Balta, teigiantis, kad pastaraisiais metais mikromobilumo paslaugos šalyje šoktelėjo į naują lygį ir yra itin vertinamos tiek miesto gyventojų, tiek svečių.
„Šiuo metu Lietuvoje turime ne intensyvų susidomėjimą, o aktyvų naudojimąsi mikromobilumo paslaugomis. Galima sakyti, jog elektriniai paspirtukai keliuose padarė tam tikrą revoliuciją, nes žmonės ėmė vertinti šias paslaugas dėl daugybės priežasčių, pavyzdžiui, laiko ir pinigų taupymo bei patogumo. Net dabar, paspaudus šaltukui, vartotojai mielai renkasi elektrinius paspirtukus įvairioms distancijoms įveikti“, – pasakoja E. Balta.
M. Villigo teigimu, vienas didžiausių iššūkių, susijęs su elektrinių dviračių paslaugų įvedimu, buvo kainodara, todėl jis džiaugiasi, jog kitais metais „Bolt“ galės pasiūlyti nebrangius paspirtukus ir elektrinius dviračius daugelyje Europos šalių, įskaitant Vokietiją bei Jungtinę Karalystę.
„Esame didžiausias tokio tipo paslaugų tinklas visoje Europoje, todėl dalindamiesi verslo išlaidas su partneriais iš skirtingų verslų, klientams visuomet galime pasiūlyti prieinamas kainas“, – sako M. Villigas.
Primenama, jog šių metų pradžioje „Bolt“ pristatė pirmąjį savo pačių suprojektuotą ir pagamintą elektrinį paspirtuką, kuris yra modulinis, lengvai taisomas, tarnaujantis iki 5 metų ir pilnai perdirbamas, o praėjusį mėnesį bendrovė įsipareigojo dar iki 2020 m. pabaigos visame elektrinių paspirtukų gamybos procese tapti klimatui teigiama įmone. „Bolt“ ketina remti įvairius projektus, kurie pašalina iš atmosferos daugiau CO2, nei tai pavyksta užtikrinti gaminant ir prižiūrint įmonės elektrinius paspirtukus.
Apie „Bolt“
„Bolt“ – Europoje lyderiaujanti susisiekimo platforma, kurios pagrindinis tikslas – įperkamas, patogesnis ir patikimesnis keliavimas mieste. Kompanijos teikiamų paslaugų sąraše – pavėžėjimas ir mikromobilumą gerinantys elektriniai paspirtukai bei dviračiai, maisto į namus ir siuntų pristatymas. „Bolt“ paslaugomis šiuo metu naudojasi daugiau nei 30 mln. klientų 35 šalyse Europoje ir Afrikoje. Įmonė veikia pagal „Žaliąjį planą“ ir yra įsipareigojusi mažinti savo automobilių paliekamą ekologinį pėdsaką, tad kiekviena kelionė su „Bolt“ – draugiška aplinkai. Elektrinių paspirtukų nuomos paslaugas „Bolt“ teikia penkiuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose - Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis