ELTA

Seimo Europos reikalų komiteto pirmininke išrinkta Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė

2020-11-19
15:58
Seimas
komitetas
Morkūnaitė

2020–2024 m. kadencijos Seimo Europos reikalų komitetas lapkričio 19 d., pirmo posėdžio metu, išrinko komiteto pirmininkę, kuria tapo Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.
R. Morkūnaitė-Mikulėnienė aktyvią politinę veiklą pradėjo 2001 m. 2009–2014 m. buvo išrinkta Europos Parlamento nare. Europos Parlamente buvo Aplinkos, visuomenės sveikatos ir maisto saugos komiteto nare bei Regioninės plėtros komiteto pavaduojančia nare, aktyviai dirbo energetinės nepriklausomybės, istorinės atminties puoselėjimo srityse, teikė pasiūlymus dėl Ignalinos atominės elektrinės finansavimo, Astravo atominės elektrinės statybų stabdymo. Seimo narės pareigas eina nuo 2016 m.
Nuo 2020 m. yra Seimo Pirmininko pavaduotoja, atsakinga už Europos Sąjungos reikalus, taip pat Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pirmoji pavaduotoja.
Posėdžio metu buvo patvirtinti ir komiteto pirmininkės pavaduotojai, kuriais tapo: Laima Liucija Andrikienė ir Audronius Ažubalis (Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija), Domas Griškevičius (Mišri Seimo narių grupė), Arminas Lydeka (Liberalų sąjūdžio frakcija), Marius Matijošaitis (Laisvės frakcija) ir Mindaugas Puidokas (Darbo partijos frakcija).
Vadovaujantis Seimo statuto 441 straipsniu, į Europos reikalų komiteto pirmininko pareigas skiriamas Seimo Pirmininko pavaduotojas, atsakingas už Europos Sąjungos reikalus. Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojų skaičių nustato Seimas.
Europos reikalų komitetas sudaromas ne mažiau kaip iš 15 ir ne daugiau kaip iš 25 Seimo narių pagal proporcinio Seimo frakcijų atstovavimo principą. Atstovus frakcijos deleguoja, siekdamos užtikrinti kiekvieno komiteto atstovavimą, iš komitetų pirmininkų ar jų pavaduotojų, frakcijų seniūnų ar jų pavaduotojų, frakcijų narių, atsakingų už Europos Sąjungos klausimus. Konkretus komiteto narių skaičius ir sudėtis tvirtinama Seimo nutarimu. Europos reikalų komiteto nariais gali būti Seimo nariai, dirbantys kituose komitetuose.
 
Daugiau informacijos
Europos reikalų komiteto biuro vedėja
Dainora Asevičienė, tel. (8 5) 239 6861
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis