UAB "AD VERUM"

„Citadele“ bankas „AUGA group“ suteiks 15,5 mln. eurų vertės finansavimą

2020-11-26
09:50
„Citadele“ bankas ir ekologiško maisto bendrovė „AUGA group“ susitarė dėl 15,5 mln. eurų vertės finansavimo, kuris bus skirtas esamiems grupės įmonių įsipareigojimams refinansuoti ir tolimesnei plėtrai.
„AUGA group“ yra pavyzdys, kaip į tradicinį sektorių atnešus inovatyvų požiūrį ir naująsias technologijas sukuriama didesnė vertė ir pačiam verslui, ir vartotojui. Pasaulinė ekologiškų produktų rinka kasmet auga, norint joje įsitvirtinti būtina ne tik aktyvi plėtra ieškant naujų rinkų, bet ir investicijos į verslo efektyvumą, tvarų veiklos modelį. Įmonių grupė tarptautinėje rinkoje jau yra atradusi savo nišą, sėkmingai plečiasi labai svarbioje JAV rinkoje. Vertiname, kad tapome didžiausiu bendrovės finansiniu partneriu, padėsiančiu vystyti inovatyvų, aplinkai draugišką žemės ūkį ir stiprinti vietos ekonomiką“, – sako „Citadele“ banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos vadovas Baltijos šalims Vaidas Žagūnis.
„AUGA group" veiklos strategijoje esame nusimatę išties reikšmingų projektų, kurie stipriai prisidės ne tik prie mūsų pačių veiklų efektyvumo ir tvarumo didinimo, bet ir sukurs naujas galimybes visam sektoriui. Džiaugiamės, kad bankas „Citadele“ teigiamai įvertino mūsų rezultatus ir užsibrėžtus tikslus pasiūlydami specializuotus, mūsų sektoriui pritaikytus finansinius instrumentus, ir tokiu būdu prisideda prie tvaraus žemės ūkio vystymo“, – teigia Kęstutis Jusčius, „AUGA group“ generalinis direktorius.
„AUGA group“ yra didžiausia vertikaliai integruota ekologiško maisto bendrovė Europoje. Įmonių grupė dirba daugiau kaip 39 tūkst. ha ekologiškai sertifikuotų žemių ir kuria naujomis technologijomis paremtą tvaraus žemės ūkio verslo modelį. 2020–2025 m. strategijoje „AUGA group“ užsibrėžė pagerinti verslo efektyvumą, sukurti naują tvaraus ekologiško maisto gamybos modelį ir sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijas.
Nepaisant COVID-19 pandemijos „AUGA group“ suvaldė jos sukeltus iššūkius ir per pirmąjį šių metų pusmetį visuose veiklos segmentuose pagerino rezultatus – grupės pardavimo pajamos buvo 20 proc. didesnės nei 2019 m. atitinkamą laikotarpį ir siekė 34,69 mln. eurų. Šiemet įmonė taip pat įžengė į Australijos rinką ir sustiprino pozicijas Šiaurės Amerikoje, pasaulio didžiausioje ekologiško maisto rinkoje. Ekologiškais „AUGA group“ maisto produktais bus prekiaujama „Stop&Shop“ JAV ir „Metro“ Kanadoje. Lietuvoje užauginta ir pagaminta „AUGA group“ produkcija yra eksportuojama į daugiau nei 30 pasaulio šalių.
„Citadele“ bankas nuosekliai ir aktyviai finansuoja Baltijos regione veikiančių verslų plėtrą. Tarp neseniai „Citadele“ banko sudarytų finansavimo susitarimų – 38 mln. eurų vertės finansavimas, suteiktas „Akropolis Group“ valdomai įmonei „Aido turtas“.
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis