ELTA

Europos reikalų komiteto pirmininkė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė dalyvaus virtualiame COSAC susitikime

2020-11-27
09:19
Seimas
Komitetas
Morkūnaitė
2020–2024 m. kadencijos Seimo Pirmininko pavaduotoja, Europos reikalų komiteto pirmininkė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė kartu su delegacija lapkričio 30 – gruodžio 1 dienomis pirmą kartą atstovaus Lietuvai virtualioje Sąjungos reikalų parlamentinių komitetų konferencijoje (COSAC), kurią organizuoja Vokietijos Bundesratas bendradarbiaudamas su Vokietijos Bundestagu.
Kartu su Europos reikalų komiteto pirmininke virtualiame COSAC susitikime dalyvaus Europos reikalų komiteto pirmininkės pavaduotojai Audronius Ažubalis ir Domas Griškevičius, taip pat komiteto narys Lukas Savickas.
Susitikime numatoma aptarti pamokas, susijusias su COVID-19 pandemija Europos Sąjungos bendradarbiavimo ir sveikatos priežiūros srityje, susipažinti su Vokietijos pirmininkavimo ES Tarybai rezultatais. Taip pat numatyta pasidalinti nuomonėmis dėl ES ateities ir ES santykių su Afrika.
Į COSAC konferenciją susirenka komitetų, atsakingų už Europos reikalus ES valstybėse narėse ir Europos Parlamente, atstovai. Konferenciją rengia tuo metu ES Tarybai pirmininkaujančios valstybės narės parlamentas.
Nepaisant to, kad dėl COVID-19 pandemijos rengti fizinius susitikimus galimybės ribotos, nacionaliniai parlamentai ir toliau bendradarbiauja naudodamiesi skaitmeninėmis platformomis.

Daugiau informacijos:
Europos reikalų komiteto biuro patarėja
Elzė Kolelė, tel. (8 5) 239 6498
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis