ELTA

Neformalioje ES ministrų taryboje aptarta konferencija dėl Europos ateities bei COVID-19 koordinavimas

2020-12-01
17:13
URM
Zananavičius
Konferencija
ES
Gruodžio 1 dieną užsienio reikalų viceministras Albinas Zananavičius dalyvavo Europos Sąjungos (ES) neformalioje Bendrųjų reikalų tarybos (BRT) vaizdo konferencijoje, kurioje ES reikalų ministrai aptarė konferencijos dėl Europos ateities organizavimą ir ES koordinuotus veiksmus, reaguojant į COVID-19 pandemiją.
Tarybai pirmininkaujanti Vokietija pažymėjo, kad konferencija dėl Europos ateities, truksianti dvejus metus, bus orientuota į ES valstybių narių, institucijų ir piliečių bendras diskusijas ir pastangas ieškoti būdų efektyvinti ES veikimą. Šiuo metu intensyviai siekiama sutarimo tarp institucijų dėl konferencijos pirmininko ir mandato tam, kad konferencija prasidėtų dar šiais metais.
Diskusijoje apie ES prioritetus dalyvavo ir Europos jaunimo parlamento atstovai iš daugumos ES šalių, įskaitant Lietuvą. Viceministras A. Zananavičius pabrėžė, jog vieni svarbiausių konferencijos dėl Europos ateities klausimų turi būti ES atsigavimas po pandemijos, atsparumo stiprinimas, „Žaliasis kursas“ ir skaitmeninių gebėjimų skatinimas. Viceministras taip pat pasidžiaugė aktyviomis Lietuvos jaunimo organizacijomis, kurios organizuoja virtualias diskusijas, ruošia rezoliuciją apie savo Europos viziją.  
ES atsako į COVID-19 pandemijos klausimu buvo tariamasi, kaip pagerinti ES bendrų pastangų koordinavimą, siekiant suvaldyti pandemiją ir sumažinti jos sukeltus socialinius ir ekonominius iššūkius. „Visų pirma, svarbu operatyviai reaguoti į Europos vadovų pavedimus – susitarti dėl bendro požiūrio į testavimo strategiją, koordinuoti sprendimus ir keistis gerąja patirtimi, rengiant nacionalines skiepijimo strategijas. Be to, būtina šią sveikatos krizę paversti galimybe – sukurti bendrus skaitmeninius sprendimus krizei įveikti. ES taip pat turi stiprinti reagavimą į pandemiją pasauliniu lygiu, užtikrinti, kad vakcina taptų prieinama visiems“, – savo pasisakyme teigė viceministras A. Zananavičius.
Formali Bendrųjų reikalų taryba įvyks ateinantį antradienį, gruodžio 8 dieną. Joje vyks pasirengimas Europos Vadovų Tarybai, aptariamos ES-JK derybos, rengiama bendra ES institucijų deklaracija dėl teisėkūros prioritetų 2021 metais.
URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamentas
Visuomenės informavimo skyrius, tel. 236 2534
Facebook | Twitter | Flickr | Youtube |Linkedin


DSC_6951.jpg

DSC_6960.jpg

DSC_6995.jpg

DSC_6998.jpg
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis