ELTA

Kviečiame į virtualų EK nario V. Sinkevičiaus piliečių dialogą apie Europos žaliąjį kursą

2020-12-02
10:24

2020 m. gruodžio 4 d., penktadienį, 11.30 val. vyks virtualus už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingo Europos Komisijos nario Virginijaus Sinkevičiaus piliečių dialogas apie Europos žaliąjį kursą, biologinės įvairovės strategiją ir kitas priemones kovai su klimato kaita.

Praėjus metams po naujos Europos Komisijos darbo pradžios, Virginijus Sinkevičius diskutuos su piliečiais apie jau paskelbtas aplinkosaugos iniciatyvas: Žaliąjį kursą, biologinės įvairovės strategiją ir kitas priemones kovai su klimato kaita, žiedinę ekonomiką, įvairios veiklos ir gyvenimo būdo principą „be atliekų“ (angl. zero waste), pramonės indėlį sprendžiant aplinkosaugos ir klimato kaitos klausimus, jūras ir jų išteklių atkūrimą bei jų apsaugą.

Apie šias aplinkosaugos srities iniciatyvas ir kitas Europos Sąjungos sprendžiamas problemas kartu su Europos Komisijos nariu Virginijumi Sinkevičiumi diskutuos Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius, Aplinkosaugos koalicijos pirmininkė Lina Paškevičiūtė ir „Urban Earth Lovers“ parduotuvės įkūrėja Laura Prievelytė-Juknė. Diskusiją moderuos radijo ir televizijos laidų vedėjas, žurnalistas Richardas Jonaitis.

Kviečiame įvairių sričių profesionalus, nevyriausybinių organizacijų atstovus, verslininkus, studentus ir visus, kuriems rūpi švaresnė ir sveikesnė aplinka, Lietuvos ir Europos Sąjungos ateitis, dalyvauti šioje piliečių diskusijoje ir užduoti klausimus Facebook platformoje visiems svarbiomis temomis.

Renginys bus transliuojamas internetu: https://www.facebook.com/Europos/posts/10158833609019233




Ryšių su žiniasklaida grupė

Europos Komisija
Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje
Gedimino pr. 16, LT 01103 Vilnius
Tel: +370 5 243 0335
www.ec.europa.eu/lietuva
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis