ELTA

Seimo nario Eugenijaus Sabučio pranešimas: parlamentaras ragina Vyriausybę skirti finansavimą Jonavos aplinkkeliui

2020-12-02
11:24
Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos narys Eugenijus Sabutis ragina Vyriausybę priimti sprendimą tiesti Jonavos pietrytinį aplinkkelį ir 2021 metų valstybės biudžete numatyti finansavimą šio projekto įgyvendinimui.
Tokį pasiūlymą biudžeto projektui registravęs Seimo narys pabrėžia, kad Jonavos rajono gyventojai daugiau nei dešimtmetį tikisi palankaus sprendimo iš Vyriausybės tiesti pietrytinį aplinkkelį, kuris padėtų išspręsti ne tik transporto spūsčių problemą, bet ir sumažintų oro taršą Jonavoje.
„Valstybė jau išleido šimtus tūkstančių eurų išpirkdama aplinkkeliui reikalingus sklypus, tačiau darbai Jonavoje niekaip neprasideda, todėl pirmasis mano darbas Seime – pasiūlymo teikimas 2021 m. biudžete skirti reikiamus 18 mln. eurų. Aplinkkelis reikalingas ne tik miesto gyventojų ir pro šalį važiuojančių vairuotojų patogumui – jis padėtų užtikrinti Rukloje dislokuotų Lietuvos kariuomenės ir NATO sąjungininkų padalinių mobilumą“, – sako Seimo narys E. Sabutis.
Pasiūlymą biudžetui teikiantis parlamentaras pabrėžia, kad Finansų ministerijos pristatytame Ateities ekonomikos DNR plane esančios investicijų kryptys, sritys ir priemonės, leistų užtikrinti finansavimą Jonavos pietrytinio aplinkkelio projektui, nes jame svarstomos galimybės numatyti aiškias priemones Lietuvos kelių transporto infrastruktūrai skatinti.
Daugiau informacijos:
Seimo narys Eugenijus Sabutis
El. p. eugenijus.sabutis@lrs.lt
Mob. 8 698 42 633
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis