ELTA

Nord Security iš Lietuvos laimėjo „Vokietijos ir Baltijos šalių verslo apdovanojimus 2020“

2020-12-03
10:28
Verslas
Nord
Security
Apdovanojimas
Nord Security iš Lietuvos laimėjo „Vokietijos ir Baltijos šalių verslo apdovanojimus 2020“ kaip geriausia kibernetinio saugumo sprendimus Baltijos šalyse siūlanti įmonė
Pandemija ir nuotolinis darbas nesutrukdė Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmams (AHK) jau 19-ąjį kartą organizuoti konkursą „ Vokietijos verslo apdovanojimai“, kurie įprastai yra skiriami įmonei už ypatingus pasiekimus Lietuvos ir Vokietijos ekonominių dvišalių santykių srityje. Šių metų konkurso tema buvo pasirinkta atsižvelgiant į tokių sąvokų kaip kibernetinė erdvė ir jos saugumas svarbą skaitmeninimo amžiuje. Pasinaudodami išsiplėtusios skaitmeninės komunikacijos galimybėmis Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai kvietė konkurse dalyvauti visų trijų Baltijos šalių kibernetinio saugumo sprendimus siūlančias įmones.
„Baltijos šalys yra tarp skaitmeninimo srities pradininkų Europoje ir pasaulyje, ypač elektroninės valdžios srityje. Naujausiame IMD Pasaulio konkurencingumo centro skaitmeninio konkurencingumo reitinge trys Baltijos valstybės pasiekė puikių rezultatų, o pagal 2019 m. paskelbtą Globalaus kibernetinio saugumo indeksą (Global Cyber Security Index) Lietuva užima 4-tą vietą, į priekį praleisdama tik Jungtinę karalystę, JAV ir Prancūziją“, -sako Florian Schröder, AHK generalinis direktorius.
Lietuvos įmonių sprendimų inovatyvumą ir perspektyvas rinkoje patvirtino ir konkurso rezultatas. Konkurso vertinimo komisija, kurią sudarė Vokietijos kibernetinės saugumo tarybos (Cyber Security Council Germany) prezidentas p. Hans-Wilhelm Dünn, kiti kibernetinio saugumo ekspertai iš tokių įmonių kaip Luminor, ERGO Digital Ventuers AG, Volkswagen AG, G DATA SecurityLabs  2020 metų Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų organizuoto konkurso nugalėtojo titulą „Kibernetinio saugumo sprendimas 2020“ skyrė įmonei iš Lietuvos „Nordic Security“.

Antra ir trečia vietos atiteko Latvijos bendrovėms Entangle ir Zabbix.

„Koronaviruso sukelta pandemija privertė visuomenę dirbti nuotoliniu būdu ir tai paskatino diegti naujus skaitmeninės komunikacijos sprendimus. Tokie inovatyvūs sprendimai buvo įgyvendinti visose visuomenės srityse: mokyklose, įmonėse, valdžios institucijose, sveikatos sektoriuje. Tokios kibernetinio saugumo sritys kaip įsilaužimų aptikimas ir prevencija, duomenų saugumas debesyse, pažeidžiamumo sistemų valdymas, sukčiavimo prevencija ir kitos gali būti bauginančios ir sudėtingos. Šių metų Vokietijos verslo apdovanojimo tikslas buvo išryškinti geriausius skaitmeninius kibernetinio saugumo sprendimus, sukurtus Baltijos šalyse, bei padėti Baltijos šalių įmonėms užmegzti kontaktus su Vokietijos įmonėmis ir ekspertais “, sako p. Florian Schröder. Vienas iš prizų, kuriuos gaus nugalėtojas – nemokamas dalyvavimas garsiausioje pasaulyje kibernetinio saugumo parodoje„it-sa”, kuri vyks 2021 m. Niurnberge.

2019 m. Vokietijos verslo apdovanojimas atiteko įmonei UAB Ondato nominacijoje “Metų FINTECH”; 2018 metų apdovanojimų nugalėtojas – įmonė UAB OXIPIT nominacijoje “Metų startuolis“; 2017 m. nominacijoje „Kelyje į 4.0 pramonės revoliuciją“ nugalėjo įmonė UAB „Aedilis“.



Mit freundlichen Grüßen | Kind regards,
Līva Melbārzde
Leiterin der Presse- & Öffentlichkeitsarbeit | Head of Media & Public Relations

Deutsch-Baltische Handelskammer (AHK) | German-Baltic Chamber of Commerce (AHK)
Strēlnieku iela 1 - 4 | LV-1010 Riga | T +371 26165234 | F +371 6783 0478
liva.melbarzde@ahk-balt.org| www.ahk-balt.org

AHK Members Only: Join Our Exclusive App Today!

Google Play (Android): https://bit.ly/3ikRnNw
App Store (Apple): https://apple.co/3kcDphn

    
Unsere Premium-Mitglieder 2020 | Our Premium Members 2020
bnt attorneys in CEE, BOSCH, Continental, ERGO, Idex Baltic, Mikron, SAP

Bayern - Partnerland 2020 | Bavaria - partner state 2020
powered by Invest in Bavaria




Business Award Winner.jpg
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis