ELTA

Prisiekė Seimo narė Asta Kubilienė  

2020-12-03
11:24
Seimas
Priesaika
Kubilienė
Šiandien Seimo posėdyje prisaikdinta Seimo narė Asta Kubilienė, kuri parlamente pakeitė mandato atsisakiusį Ramūną Karbauskį.
Parlamentarės priesaiką priėmė Konstitucinio Teismo pirmininkas Dainius Žalimas, kuris paaiškino Konstitucijoje ir Seimo statute įtvirtiną teisinį reguliavimą, susijusį su Seimo nario priesaikos davimu.
„Konstitucinis Teismas savo baigiamuosiuose aktuose yra konstatavęs, kad Seimo nario priesaika nėra vien formalus ar simbolinis aktas. Seimo nario priesaikos aktas yra konstituciškai teisiškai reikšmingas. Duodamas priesaiką išrinktasis Seimo narys viešai ir iškilmingai įsipareigoja veikti taip, kaip įpareigoja duota priesaika ir jokiomis aplinkybėmis jos nesulaužyti. Iš Seimo nario priesaikos jiems kyla pareiga gerbti ir vykdyti Konstituciją, įstatymus, sąžiningai vykdyti Tautos atstovo pareigas, kaip jį įpareigoja Konstitucija“, – sakė D. Žalimas.
Po priesaikos parlamentarė pasirašė vardinį priesaikos lapą. Prisiekusi išrinkta Seimo narė A. Kubilienė įgijo visas Tautos atstovo teises.
Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) 2020 m. lapkričio 24 d. priėmė sprendimą pripažinti Seimo nario Ramūno Karbauskio, išrinkto daugiamandatėje rinkimų apygardoje pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos iškeltų kandidatų sąrašą, įgaliojimus nutrūkusiais nuo 2020 m. lapkričio 25 d.
Priimtu sprendimu VRK taip pat pripažino, kad, atsiradus laisvai Seimo nario vietai, Seimo nariu tampa Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatų sąrašo, pagal kurį buvo išrinktas buvęs Seimo narys, pirmasis Seimo nario mandato negavęs kandidatas – Asta Kubilienė.

Parengė
Informacijos ir komunikacijos departamento
Spaudos biuro vyriausiasis specialistas
Rimas Rudaitis
Tel. (8 5) 239 6132, el. p. rimas.rudaitis@lrs.lt


A.Kubilienė.jpg
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis