ELTA

Jaunimo ir sporto reikalų komisija pritaria Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos siekiui didinti finansavimą aukšto meistriškumo sportui

2021-01-08
15:17
2021 m. sausio 8 d. pranešimas žiniasklaidai

Šiandien posėdžiavusi Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisija pritarė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pateiktam planui didinti 2021 m. finansavimą aukšto meistriškumo sporto programoms ir kitoms sritims.
 Posėdyje dalyvavęs švietimo, mokslo ir sporto viceministras Linas Obcarskas informavo, kad nuo sausio 1 d. nacionalinių sporto federacijų, tarp jų – ir neįgaliųjų, aukšto meistriškumo programoms vykdyti ir pamainoms rengti papildomai skiriama 1 mln. eurų. Planuojama 30 proc. Sporto rėmimo fondo lėšų nukreipti į aukšto meistriškumo sporto finansavimą.
Viceministro teigimu, ministerija artimiausiu metu numato sudaryti darbo grupę Sporto įstatymo pakeitimams parengti ir sieks, kad dar šiais metais būtų didinamas finansavimas: aukšto meistriškumo sporto programoms vykdyti (1,7 mln. eurų); stipendijoms pamainos sportininkams (800 tūkst. eurų); Lietuvos sporto centro Medicinos departamentui (600 tūkst. eurų); tarptautiniams aukšto meistriškumo renginiams (500 tūkst. eurų); studentų sporto veiklai (300 tūkst. eurų); sporto gimnazijų veiklai (364 tūkst. eurų); mokymo plaukti programai (300 tūkst. eurų) ir Lietuvos sporto centro lengvosios atletikos maniežo rekonstrukcijos darbams užbaigti (800 tūkst. eurų).
Nors šis planas yra preliminarus, tačiau komisijos nariai neslėpė džiugesio ir bendru sutarimu pritarė tokiems ministerijos siekiams. Komisija taip pat sutarė dėl finansavimo sportui didinimo svarbos ir siūlys Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai siekti, kad iš valstybės biudžeto skiriamos lėšos sportui didėtų ir ateityje.

Komisijos pirmininkas Virgilijus Alekna, tel. (8 5) 239 6698

Parengė
Seimo kanceliarijos patarėja
Jurgita Petniūnaitė, tel. (8 5) 239 6177
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis