ELTA

Justas Džiugelis prašo neišskirti prioritetinių lėtinių ligų skiepų eilėje

2021-01-08
16:40
PRANEŠIMAS ŽINIASKLAIDAI
2021-01-08

Seimo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Justas Džiugelis kreipėsi į Ekspertų tarybą prie Vyriausybės, prašydamas peržiūrėti skiepijimo COVID-19 ligos vakcina prioritetinių grupių tvarką. Remdamasis medikų rekomendacijomis ir gerąja kitų šalių patirtimi, J. Džiugelis siūlo, po medicinos darbuotojų ir socialinių įstaigų darbuotojų, kartu su vyresniais nei 80 metų gyventojais, skiepyti ir visus lėtinėmis ligomis sergančius ligonius.

„Vadovaujantis prieš kelias dienas įsigaliojusiu sveikatos apsaugos ministro įsakymu, po medikų ir socialinių įstaigų darbuotojų, COVID-19 ligos vakcina bus skiepijami tik inkstų ligomis sergantys pacientai, kuriems taikoma dializė, organų transplantaciją patyrę ligoniai, sergantieji onkohematologinėmis bei imunodeficito ligomis.
Tačiau koronavirusas ne mažiau pavojingas ir kitiems lėtinėmis ligomis sergantiems ligoniams. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) prioriteto tvarka rekomenduoja lėtinėmis ligomis sergančius pacientus, neatsižvelgiant į ligos tipą, vakcinuoti antruoju prioritetu. Negalime numoti ranka į jų gyvybes ir pasikliauti likimo geranoriškumu“, - įsitikinęs Seimo narys.

J. Džiugelis nuolat bendrauja su medicinos darbuotojais, kurie kasdien gelbsti ir COVID-19 virusu, ir lėtinėmis ligomis sergančių ligonių gyvybes. Remdamasis jų rekomendacijomis ir gerąja tokių sėkmingai su koronavirusu kovojančių šalių, kaip Australija, pavyzdžiu, parlamentaras Ekspertų tarybos prie Vyriausybės prašo keisti prioritetų tvarką ir, po medicinos darbuotojų, visų pirma pasirūpinti didelės rizikos grupei priklausančiais lėtinėmis ligomis sergančiais žmonėmis.


Daugiau informacijos:
Seimo narys
Justas Džiugelis
Mob.: 8 656 88886
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis