ELTA

Finansų ministrės ir Vokietijos ambasadoriaus Lietuvai susitikime – pandemijos ir tvarios finansų politikos klausimai

2021-01-28
12:24
Skaistė
Ambasadorius
    Finansų ministrė G. Skaistė pokalbyje su ambasadoriumi Matthias‘u Sonn‘u.
    Finansų ministrė Gintarė Skaistė šiandien dalyvavo nuotoliniame susitikime su Vokietijos ambasadoriumi Lietuvai Matthias‘u Sonn‘u.
    Susitikimo metu kalbėta apie šiuo metu svarbiausią prieš šiek tiek daugiau nei mėnesį pradėjusios veikti XVIII-tosios Vyriausybės uždavinį – koronaviruso pandemijos suvaldymą ir įveikimą.
    Finansų ministrė G. Skaistė taip pat pristatė Vyriausybės prioritetus, susijusius su Finansų ministerija – Lietuvos transformacija į inovatyvesnę, aukštos pridėtinės vertės ekonomiką, siekiant ilgalaikio tvaraus augimo ir visų socialinių grupių gerovės; stabilios, nuspėjamos, socialiai teisingos ir augimą skatinančios mokesčių sistemos užtikrinimas, siekiant palankių investavimo sąlygų ir mažinant mokesčių vengimą; gerinti strateginį valstybės finansų planavimą, viešųjų investicijų efektyvumą ir ilgalaikį savivaldybių finansinės autonomijos didinimą bei plėtoti kapitalo rinkas ir judėti į priekį įgyvendinant „fintech“ darbotvarkę, akcentuojant rizikos valdymą.
    „Susitikime su Vokietijos ambasadoriumi Lietuvai aptarėme Vyriausybės prioritetus ir kovos su pandemija priemones, kalbėjomės apie ilgalaikį viešųjų finansų tvarumo klausimą ir galimybes grįžti prie šio principo, kai tik leis ekonominė padėtis“, – pažymėjo finansų ministrė G. Skaistė.
    Vokietijos ambasadorius Lietuvai M. Sonn‘as Vyriausybės išskirtinumu įvardijo konkrečius siektinus rodiklius, kurie tikslų pavidalu įtraukti į Vyriausybės programą. Tai, jo nuomone, retas ir puikus gerosios valdymo praktikos pavyzdys. Taip pat ambasadorius pastebėjo, jog Vyriausybė turi labai stiprius ryšius su parlamentu, kas itin svarbu užtikrinant sklandų darbą ir projektų įgyvendinimą.
    Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
    Dalintis