ELTA

Kvietimas į renginį: „Ginant demokratiją Rusijoje ir Baltarusijoje: žvilgsnis į artėjančius 2021 m. Parlamento rinkimus Rusijoje“

2021-02-03
08:48
Pranešimas žiniasklaidai
2021 m. vasario 3 d.

Europos Parlamento narys, nuolatinis EP pranešėjas Rusijos klausimais Andrius Kubilius kviečia į virtualų renginį „Ginant demokratiją Rusijoje ir Baltarusijoje: žvilgsnis į artėjančius 2021 m. parlamento rinkimus Rusijoje“, kuris įvyks šį ketvirtadienį, vasario 4 d., 12:00-14:00 val. Lietuvos laiku. Renginyje bus aptariami pastarieji įvykiai Rusijoje ir Baltarusijoje. Diskusijoje dalyvaus Rusijos Pilietinės visuomenės ir demokratinės Baltarusijos atstovai, Boriso Nemcovo Laisvės fondo, Demokratinės plėtros fondo atstovai, Rusijos politikai bei europarlamentarai. 
„Praėjusį savaitgalį matėme dar vieną Rusijos valdžios brutalaus susidorojimo su demokratinėmis vertybėmis bangą. Sekmadienį vykusių protestų metu Rusijos valdžios institucijos suėmė daugiau nei 5300 taikių protestuotojų, taip pat ir kai kuriuos iš šio renginio dalyvių. Rusijos Nacionalinės gvardijos ir OMON dalinių pareigūnai ginklais mušė nekaltus jaunus ir vyresnio amžiaus Rusijos žmones, net ir bejėgiškai gulinčius ant žemės, prieš juos buvo naudojamos dujos. Matėme visišką įstatymų nepaisymą. Į policijos nuovadas nebuvo įleidžiami advokatai, žmonės ilgą laiką ir net per naktį buvo laikomi policijos furgonuose”, – sako EP narys A. Kubilius.
Pasak jo, prieš dvi savaites Rusijos valdžia sulaikė Aleksejų Navalną, kuris vis dar sveiksta po apnuodijimo „Novichok“. Jis yra įkalintas iki šiandien vyksiančio teismo posėdžio.
Iš viso sulaikyta daugiau nei 9000 žmonių, dalyvavusių taikiuose protestuose 125 Rusijos miestuose.
A. Kubiliaus teigimu, tai prisideda prie sisteminio ir nuolatinio Rusijos pilietinės visuomenės žlugdymo, kurio negalima toleruoti. Jis pažymi, kad tarptautinė bendruomenė ir Europos Sąjunga turi būti pasirengusi iš esmės griežtinti požiūrį į Putino režimą, jei jis ir toliau ves Rusiją diktatoriško brutalumo keliu.
Renginį organizuoja Europietiškos Rusijos – ES Kaimynystės Rytų forumas, Europos Parlamente įsteigtas europarlamentaro A. Kubiliaus iniciatyva 2019 m.

Kviečiame registruotis į renginį, kuris vyks Zoom platformoje, iki vasario 3 d.: https://bit.ly/3pJJYec
Prisijungimą dalyvauti renginyje gaus tik užsiregistravę asmenys.

Kontaktams:
Europos Parlamento narių
A. Kubiliaus, R. Juknevičienės ir L. Mažylio biuras
Viešųjų ryšių grupė
Jūratė Mockuvienė, tel. (+370) 698 80081, jurate.mockuviene@la.europarl.europa.eu
Ugnė Naujokaitytė, tel. (+370) 645 65555, ugne.naujokaityte@la.europarl.europa.eu
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis