ELTA

Kaune išrinktų Seimo narių raginimas miesto vadovams - automobilių stovėjimo aikštelės Ąžuolyne neįrengti 

2021-02-04
17:11
Pranešimas žiniasklaidai 
2021 m. vasario 4 d. 
Kauno miesto savivaldybės tarybai priėmus sprendimą, kuriuo Kauno Ąžuolyne, buvusioje bendrovės „Magnus“ teritorijoje, esantis 3,35 hektarų sklypas pripažintas reikalingu automobiliams statyti, Kaune į Seimą išrinkti Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovai, kreipėsi į miesto vadovus prašydami automobilių stovėjimo aikštelės Ąžuolyne neįrengti. 
„Suprantame jautrią miesto bendruomenės reakciją į planus Vydūno al. 4 esančiame sklype įrengti automobilių stovėjimo aikštelę. Tūkstančius metų menantis Kauno Ąžuolynas yra unikali teritorija tiek aplinkos apsaugos, tiek paveldo prasme, todėl bet kokie sprendimai dėl teritorijos panaudojimo turi būti priimami įvertinus šiuos jautrius aspektus ir tinkamai išdiskutavus su miesto bendruomene bei visuomeninėmis organizacijomis“, – sakė Kaune išrinkti Seimo nariai Gabrielius Landsbergis ir Jurgita Šiugždinienė.  
Kauno miesto vadovų prašoma stabdyti sprendimą Vydūno al. 4 esantį sklypą pritaikyti automobilių statymui, inicijuoti diskusiją su miesto gyventojais ir visuomeninėmis organizacijomis dėl tinkamo jo panaudojimo visuomenės poreikiams. Taip pat prašoma užtikrinti, kad priimtas sprendimas dėl teritorijos panaudojimo neturėtų neigiamos įtakos kultūros paveldo bei aplinkos apsaugos prasme. 
Kreipimąsi į Kauno miesto merą ir administracijos direktorių pasirašė visi Kaune išrinkti TS-LKD Seimo nariai – Gabrielius Landsbergis, Jurgita Šiugždinienė, Gintarė Skaistė, Arvydas Anušauskas, Vytautas Juozapaitis bei Kazys Starkevičius. 
 
Kontaktams: 
TS-LKD viešieji ryšiai 
Tel. (8 5) 239 6362 
El. p. tsfrakcija@lrs.lt  
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis