ELTA

Finansų ministrės G. Skaistės ir JAV ambasadoriaus susitikime – dėmesys ekonominiam potencialui

2021-02-08
14:54
Skaistė
Ambasadorius
JAV

Pirmadienį finansų ministrė Gintarė Skaistė dalyvavo nuotoliniame susitikime su Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadoriumi Lietuvoje Robert S. Gilchrist.
Susitikimo metu finansų ministrė G. Skaistė su ambasadoriumi R. S. Gilchrist pasidžiaugė artimu dvišaliu bendradarbiavimu, pagrįstu strategine partneryste, bendromis vertybėmis ir abipuse pagarba.
„Pasaulyje siaučiančios COVID-19 pandemijos fone mūsų laukia daugybė iššūkių, Turime palaikyti tvirtus transatlantinius santykius, kad galėtume geriau pasirengti kovai su šiais iššūkiais ateityje. JAV yra viena iš pagrindinių Lietuvos prekybos partnerių, tačiau ekonominis potencialas tarp Lietuvos ir JAV nėra visiškai išnaudotas – vis dar yra daug vietos tolesnei dvišalės prekybos plėtrai ir ypač investicijoms. Susitikime su JAV ambasadoriumi kalbėjomės, jog svarbu užtikrinti, kad šis ekonominis bendradarbiavimas tęstųsi ir plėstųsi, ypač tokiais sunkiais laikais“, – teigė finansų ministrė G. Skaistė.
Anot finansų ministrės G. Skaistės, viena iš galimų ekonominio bendradarbiavimo sričių yra finansinės technologijos. Lietuva yra „fintech“ lyderė – užima 4 vietą pasaulyje ir 1 vietą Europos Sąjungoje, – o Lietuvos privalumai apima „fintech“ draugišką reguliavimą, ateičiai tinkamą skaitmeninę infrastruktūrą, prieigą prie ES bendrosios rinkos bei mokesčių lengvatų.
„Jei šio sektoriaus amerikiečių įmonės norėtų plėstis į užsienį, Lietuva yra daugiau nei pasirengusi jas priimti – nepaisant iššūkių ir netikrumo, COVID-19 taip pat yra galimybė ir palankus laikas produktyvioms investicijoms“, – pažymėjo finansų ministrė. 
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis