ELTA

Finansų ir ekonomikos ministrės su užsienio prekybos rūmų nariais pasidalino šių dienų aktualijomis ir ateities vizijomis 

2021-02-09
16:30
Skaistė
Armonaitė
Prekyba
Rūmai
Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai (AHK) kartu su Švedijos, Norvegijos, Suomijos, Danijos ir Didžiosios Britanijos rūmais šiandien išskirtinai savo nariams organizavo virtualų susitikimą su Aušrine Armonaite, LR Ekonomikos ir Inovacijų ministre, bei Gintare Skaiste, LR Finansų ministre.
Susitikime dalyvavo 170 įmonių atstovai, tarp kurių taip buvo taip pat ir užsienio diplomatinių atstovybių darbuotojai. Abi ministrės trumpai pristatė abiejų ministerijų prioritetinius darbus, trumpalaikes ir ilgalaikes vizijas.
LR Finansų ministrė Gintarė Skaistė, pristačiusi finansinio sektoriaus viziją, sulaukė klausimų tiek apie mokesčių surinkimą, tiek ir apie galimus mokestinius pakeitimus. Net jei ir dabartinė situacija leidžia pigiai skolintis, tačiau ilgalaikėje perspektyvoje turi būti įvertintos ir kitos ekonomiką skatinančios priemonės. Dalyviai neišgirdo raginimų veržtis diržus, tačiau rūpestis, kad lėtėjant ekonomikai mokesčių surinkimas galimai susidurs su sunkumais buvo jaučiamas abiejuose ekranų pusėse.
LR Ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės rūpestis pagelbėti verslui kovoje su pandemijos padariniais verslo įmones labai sveikintinas, tačiau biurokratinės procedūros vis dar yra didelė kliūtis geriems planams. Iš ministrės renginio dalyviai išgirdo sveikintinų idėjų, tokių kaip siūlymas neapmokestinti reinvestuojamo pelno, kas yra daroma mūsų kaimyninėse valstybėse, stiprinti Lietuvos atstovybes užsienyje, mažinti biurokratinę naštą verslui. Paskelbtas nutarimas kompensuoti įmonėms išlaidas darbuotojams greitųjų testų atlikimui be abejo yra viena iš paramos verslui priemonių, padėsiančių verslui ramiau veikti ir pasirūpinti savo darbuotojais.
Lietuva, pirmaujanti pasaulyje Fintech sektoriuje, turi nemažai sričių, kurios stabdo tolimesnį proveržį. Renginyje aptarti ir verslininkams rūpestį keliantys klausimai tokie kaip atviri duomenys, biurokratinės naštos mažinimas, talentų iš užsienio pritraukimas, parama užsienio investicijoms.
“Susitikime dalyvavusių įmonių atstovų skaičius ir pateiktų klausimų gausa liudija apie tai, kad Lietuvoje veikiančios įmonės labai vertina dialogą su naująja vyriausybe ir ne tik tikisi efektyvios pagalbos pandeminiu laikotarpiu, bet ir tiekia pasiūlymus, kaip pagerinti verslo sąlygas Lietuvoje ilgalaikėje perspektyvoje”, sakė Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų Lietuvoje vadovė Audronė Gurinskienė.


Mit freundlichen Grüßen | Ar cieņu,
Līva Melbārzde
Leiterin der Presse- & Öffentlichkeitsarbeit | Head of Media & Public Relations


Deutsch-Baltische Handelskammer (AHK) | Vācijas-Baltijas Tirdzniecības kamera (AHK)
Strēlnieku iela 1 - 4 | LV-1010 Riga | T +371 26165234 | F +371 67830478
liva.melbarzde@ahk-balt.org | www.ahk-balt.org

           
The AHK App: Join our member-only social network!

  
Unsere Premium-Mitglieder 2021 | Our Premium Members 2021
bnt attorneys in CEEBOSCH, Continental, ERGO, Mikron, SAP

Bayern – Partnerland 2021 | Bavaria – Partner State 2021
powered by Invest in Bavaria



Business Meeting LT.png
Dėmesio! Už šią informaciją ELTA neatsako. Už tai atsako ją publikavęs klientas.
Dalintis